Hiburan Realiti Hidup Viral

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Kalau dahulu, pasti kita sudah terbiasa dengan didikan ibu bapa yang sangat strict. Mungkin ada antara kita yang tidak dibenarkan langsung untuk bercakap kasar walaupun bersama dengan adik-beradik. Peribahasa ada mengatakan melentur buluh biarlah dari rebungnya. Sama seperti adik ini, dia mungkin sudah dididik untuk tidak menggunakan perkataan kasar sedari kecil lagi. Maka tidak hairanlah sekiranya dia terkejut mendengar istilah yang dirasakan salah untuk disebut.

BACA :ย [VIDEO] Mata Bulat Tengok Abang Makan, Gelagat Comel Alisa Buat Netizen Geram

Terkejut dengar kakak cakap ‘aku’

Tular baru-baru ini, seorang gadis berkongsi sebuah video di akaun Twitter menunjukkan kanak-kanak yang terkejut dan marah apabila mendengar perkataan ‘aku’. Namun, hasrat sebenar si kakak hanya ingin mengajar cara niat solat yang betul. Seperti semua sedia maklum, niat yang diajar dalam kehidupan seharian kita memang terkandung istilah tersebut.


Kakak cakap aku ke?

Video berdurasi 24 saat itu telah mendapat lebih 200 ribu tontonan sehingga kini. Namun, apa yang mencuri tumpuan ramai ialah respon diberikan oleh kanak-kanak tersebut. Reaksi seolah-olah marah dan riak wajah yang penuh tanda tanya jelas kelihatan. Dia kemudian langsung mempersoalkan sama ada apa yang didengar adalah benar mahupun tidak.

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 2

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 3

Ya Allah kecomelan apakah ini?

Menjenguk ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji kecomelan kanak-kanak tersebut sehingga ada yang berseloroh ingin meminjamnya untuk dijadikan adik sendiri. Selain itu, netizen juga mula mengimbau kenangan dan berkongsi pengalaman yang sama sewaktu berada di zaman budak-budak dahulu.


[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 4

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 5

[VIDEO] Terkejut Dengar Kakak Cakap Kasar, Reaksi Comel Adik Ini Jadi Perhatian 6

Sumber : Twitter amanijalil

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×