Hiburan Viral

[VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh

[VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh

Sharing is caring!

Konsert Gegar Vaganza 2019 minggu ke-8 sudah melabuhkan tirainya semalam dengan menyaksikan persembahan daripada sembilan penyanyi hebat tanah air yang masih lagi berjuang bagi melayakkan diri ke minggu seterusnya. Nasib tidak menyebelahi Roy apabila diumumkan sebagai peserta yang tersingkir oleh di penghujung rancangan. Bertemakan ‘RESET’, Naqiu kembali merampas takhta juara mingguan daripada Hady Mirza pada minggu ini.

BACA: Pesaing Kamu Naqiu Tuah Bawa Lagu BBNU, Hady Mirza Kekal Juara Mingguan GV

Drama pembukaan daripada Fauziah Nawi & Cucu

Pelbagai kelainan telah ditampilkan oleh peserta, termasuklah persembahan daripada satu-satunya peserta kumpulan yang masih tinggal iaitu One Nation Emcees. Membawakan sebuah lagu nyanyian asal daripada Carefree berjudul ‘Anak’, mereka bagaikan memberi ‘nilai tambah’ dalam kemunculan kali ini apabila menyelitkan drama pembukaan daripada Fauziah Nawi dan Dhia Farhana yang merupakan anak kepada Allahyarham Pitt Hanif. Tidak terkecuali, penampilan khas daripada Ezzaty Abdullah telah mewarnai lagi persembahan mereka.


[VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh

Sangat baik – Datuk Tarmimi Siregar

Meninjau komen daripada juri iaitu Datuk Tarmimi Siregar pula, dia nyata berpuas hati dengan persembahan kumpulan yang terkenal dengan genre hip hop berkenaan. Menariknya lagi, ekspresi wajah daripada sebahagian penonton di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) juga kelihatan seakan-akan tersentuh dengan nyanyian tersebut.


Tak sedar tiba-tiba hati aku sebak

Penyampaian One Nation Emcees sememangnya mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya berasa sebak dengan nyanyian yang dipersembahan sambil memuji kreativiti empat individu berkenaan. Bukan itu sahaja, sebahagian netizen juga beranggapan One Nation Emcees merupakan antara bintang yang versatil dalam GV musim ini.

[VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh [VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh [VIDEO] Tampil Sketsa Dalam Lagu ‘Anak’, One Nation Emcees Buat Ramai Tersentuh

Sumber: Youtube Astro Gempak


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram