Hiburan Viral

[VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis

[VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis

Sharing is caring!

Tak dinafikan, kerjaya sebagai seorang guru pada masa kini boleh dianggap sebagai cabaran yang agak besar. Selain memberikan tunjuk ajar, mereka juga perlu memastikan setiap pelajar selesa dan bersemangat untuk terus menimba ilmu di sekolah. Bahkan kebanyakan pelajar sekarang lebih sukakan suasana pembelajaran yang lebih santai dan interaktif. Dengan sebab itu, sebuah perkongsian daripada seorang pengguna Facebook bernama En FairusLoy ini wajar dijadikan inspirasi buat semua.

BACA: Siap Ajarkan Cuci -Guru Bujang Ini Dedah Tak Mudah Jaga Pelajar Istimewa

Guru mengetuai tarian

Dalam rakaman tersebut, seorang guru bernama Muhammad Saiful ini dilihat sedang mengetuai persembahan tarian daripada anak-anak muridnya yang berada di atas pentas. Menariknya, dia langsung tidak kelihatan kekok untuk menari di hadapan ramai pelajar dan guru yang lain. Gelagat guru dan pelajar di Sekolah Kebangsaan Spang Loi, Segamat ini nyata mencuri tumpuan sehingga menjadi tular di media sosial.

Sporting berjoget dengan pelajar ala-ala ‘Pak Maon’

Dengan iringan lagu kanak-kanak berjudul ‘Action Songs For Kids’, persembahan tarian daripada guru dan pelajar ini kelihatan begitu menghiburkan apalagi bila melihatkan reaksi gembira daripada smeua murid yang menonton. Malah koreografi yang ditampilkan oleh En Saiful juga mengingatkan kembali pada zaman old school. Melalui video tersebut, boleh disaksikan bagaimana kesemua warga sekolah termasuklah tenaga pengajar telah memberikan sekongan yang penuh sekali gus merancakkan lagi moment tersebut.

Respect. Inilah definisi cikgu-cikgu kelas atasan

Menjengah ke ruangan komen, posting tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya tampak terhibur sambil memuji showmanship yang ditampilkan oleh guru tersebut. Tidak terkecuali, sebahagian daripada mereka juga beranggapan ia adalah satu usaha yang baik daripada para pendidik untuk menarik minat pelajar di sekolah.

[VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis [VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis

[VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis

Sumber: Facebook En FairusLoy

[VIDEO] Tampil Berjoget Dengan Anak Murid, Aksi Lincah Guru Ini Sporting Habis

Facebook

Telegram