Santai Tips Berguna

[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2

[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Golongan ibu gemar membuat dekorasi dari dalam sehingga ke luar agar rumah sendiri kelihatan cantik. Bukan saja menekankan aspek warna dinding, pemilihan tekstil langsir atau susunan perabot semata-mata. Malahan sebenarnya, aksesori yang diletakkan di atas meja atau penjuru dinding seperti pasu bunga juga sangat membantu menaikkan seri rumah anda. Bagi yang tidak tahu, bunga pampas sedang menjadi trend hangat di mana ia sering juga digunakan dalam rias pelamin bagi tahun 2020.


BACA : Tekankan 5 Benda Utama Dalam Dekorasi, Lelaki Dedah Rahsia Rumah Jadi Lawa

Spesies tumbuhan yang semakin popular dalam industri perhiasan

Bunga pampas merupakan salah satu spesies rumput yang semakin popular pada zaman sekarang dan digunakan untuk industri perhiasan. Dengan warna yang sedikit keperangan bersama ciri bentuknya, mood tropical seolah-olah dapat dibangkitkan dengan penggunaan tumbuhan ini. Bahkan apabila diletakkan di dalam pasu pula, sesebuah ruang rumah akan tampak unik dan sedap mata memandang.

[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 2
Gambar sekadar hiasan
[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 3
Gambar sekadar hiasan
[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 4
Gambar sekadar hiasan
[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 5
Gambar sekadar hiasan

DIY bunga pampas versi bajet…Hanya guna penyapu jerami RM2

Kerana demand yang tinggi, harga seunit bagi tumbuhan ini kadangkala boleh menelan belanja besar. Namun begitu, salah seorang pengguna TikTok sempat berkongsikan DIY buanga pampas menggunakan bajet berpatutan. Hanya berbekalkan penyapu jerami bernilai RM2, siapa sangka alat pembersihan rumah ini boleh diubah menjadi hiasan yang cukup menawan. Terlebih dahulu, buka tali yang mengikat batang penyapu kemudian asingkan jeraminya kepada beberapa bahagian sebelum dimasukkan dalam pasu kaca. Walaupun rupanya tidaklah sama 100%, namun ramai menjadi kagum dengan hasil akhirnya yang boleh tahan cantik walaupun hanya menggunakan sebatang penyapu.


@manaff_maspur

DIY pampas #fypシ #viral_video #viraltiktok #kampungku #viral #pampasdecor

♬ Blueberry Eyes (feat. SUGA of BTS) – MAX

[VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 6 [VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 7 [VIDEO] Tak Perlu Beli Bunga Pampas Mahal, Buat Sendiri Guna Penyapu Jerami RM2 8

Sumber : TikTok manaff maspur

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram