Hiburan Santai

[VIDEO] “Tak Payah Balik, Mak Okay” – Pesanan Raya Ibu Fauziah Nawi Cetus Sebak

[VIDEO] "Tak Payah Balik, Mak Okay" - Pesanan Raya Ibu Fauziah Nawi Cetus Sebak 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Setiap kali menjelang perayaan Aidilfitri, antara amalan tradisi rakyat Malaysia yang sangat dinanti-nantikan adalah balik ke kampung halaman sekali gus menyambut lebaran bersama keluarga tercinta. Walau bagaimanapun, tahun ini nampaknya sedikit berbeza apabila kerajaan terpaksa mengetatkan aktiviti rentas sempadan demi mengelakkan penyebaran wabak COVID-19 daripada menjadi lebih kritikal seperti yang terjadi di Kedah dan Kelantan semalam.

BACA: “Muliakan Hari Jumaat” – Zahiril Adzim Nukil Kebaikan Allahyarham Pitt Hanif

Cuma kali ni tak dapat beraya bersama…tapi mak tetap sayang anak mak

Menerusi Instagram miliknya, veteran seni terkenal Fauziah Nawi terpanggil memuat naik sebuah video berbentuk pesanan sebagai tanda menyokong langkah keselamatan tersebut. Dia berharap semua perantau agar jangan berdegil untuk mencuba nasib pulang ke kampung dengan harapan tahun ini saja terpaksa berbuat demikian. Dengan nada keibuan, pelakon berusia 67 tahun berkenaan turut menasihati masyarakat supaya selalu menjaga kebersihan, jaga jarak sosial dan duduk di rumah masing-masing sebelum diakhiri dengan ucapan ‘Selamat Hari Raya’.

Baik mak kami dengar cakap…jaga diri elok-elok & selamat hari raya

Video berdurasi 50 saat itu bukan sahaja telah meraih 30 ribu jumlah tontonan, bahkan juga tular di laman Twitter. Menjengah ke ruangan komen, rakan artis serta peminat rata-ratanya sebak tatkala mendengarkan ucapan yang penuh bermakna tersebut. Dalam pada itu, ada juga yang menitipkan rindu terhadap ibu yang telah pergi tatkala melihat wajah Fauziah Nawi yang sememangnya sangat sinonim dengan watak tersebut dalam lakonannya.


[VIDEO] "Tak Payah Balik, Mak Okay" - Pesanan Raya Ibu Fauziah Nawi Cetus Sebak 2

[VIDEO] "Tak Payah Balik, Mak Okay" - Pesanan Raya Ibu Fauziah Nawi Cetus Sebak 3

[VIDEO] "Tak Payah Balik, Mak Okay" - Pesanan Raya Ibu Fauziah Nawi Cetus Sebak 4

Sumber: IG fauziahnawi


Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya