Viral

[VIDEO] Shuk Try Jadi Wartawan Berita COVID-19, Netizen Puji Minta Tukar Kerja

[VIDEO] Shuk Try Jadi Wartawan Berita COVID-19, Netizen Puji Minta Tukar Kerja 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Nama Shuk Sahar selaku pelawak terkenal di Malaysia tidak perlu dipertikaikan lagi. Selain itu, dia juga aktif mengacara dalam pelbagai rancangan realiti televisyen selain menjadi DJ bagi siaran radio Hot FM. Melalui posting video di Instagram rasmi radio berkenaan pada semalam, mereka sempat memuat naik suasana di sekitar sidang media COVID-19 di Malaysia. Dapat dilihat, ruangan itu dipenuhi juga dengan wartawan lain yang bersedia untuk mengambil laporan mengenai update terkini isu terbabit.


BACA : Awak Buat Apa Ali?- Tak Fokus Dalam Kelas, Wartawan Kena Sound Dengan Cikgu

Cara Shuk tanya soalan yang persis wartawan sebenar

Namun menariknya, Shuk telah menyahut cabaran untuk bertanyakan soalan khas kepada Ketua Pengarah Kesihatan KKM iaitu Ybhg. Datuk Dr Noor Hisham Bin Abdullah secara langsung. Persis seorang wartawan sebenar, Shuk meminta pendapat tentang langkah pragmatik daripada pihak KKM bagi menangani isu ‘individu gelang pink’ yang hangat berlegar di media sosial sejak minggu lalu.

Cara Fizie jadi wartawan agak ringkas dan straight forward

Dengan ekspresi yang penuh keyakinan, selebriti berusia 34 tahun itu kelihatan tidak kekok langsung untuk bertanyakan soalan menggunakan nada serius. Ia juga seolah-olah mendedahkan satu kemampuan lain Shuk meskipun setakat mahu cuba-cuba sahaja. Sangat berpuas hati, ramai netizen memuji dan berseloroh kononnya dia sudah boleh beralih ke bidang kewartawanan. Tidak ketinggalan, rakan seperjuangannya iaitu Fizie sempat juga menyahut cabaran sama. Berbeza dengan personaliti Shuk, cara penyampaian soalannya adalah agak ringkas dan straight forward.


[VIDEO] Shuk Try Jadi Wartawan Berita COVID-19, Netizen Puji Minta Tukar Kerja 2 [VIDEO] Shuk Try Jadi Wartawan Berita COVID-19, Netizen Puji Minta Tukar Kerja 3 [VIDEO] Shuk Try Jadi Wartawan Berita COVID-19, Netizen Puji Minta Tukar Kerja 4

Sumber : Instagram hotfm976

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook