Realiti Hidup Viral

[VIDEO] “Setiap Malam Pukul 11 Mesti Probe Ni Detect Heart Rate Tapi Takde Patient” – Doktor Kongsi Kejadian Seram Di Hospital, Tapi Netizen Berlawak Pula

Dalam banyak-banyak tempat yang ada di dunia ini, kisah seram yang berlaku di hospital merupakan antara yang kerap diceritakan oleh petugas di sana. Perkara ini mungkin terjadi kerana kebanyakan kes pesakit menghembuskan nafas di lokasi ini jika dibandingkan dengan tempat lain. Kejadian kali ini diceritakan dan dirakam sendiri oleh seorang doktor.

BACA: Ini Sebab Ramai Takut Masuk Asrama! Lelaki Ini Buat Pembaca Meremang, Dedah Pengalaman Seram Bilik No. 4

Gambar sekadar hiasan

Menurut doktor ini, ada satu kejadian pelik telah menghantui dirinya setelah sekian lama dia bertugas di sana. Setiap jam 11 malam, ada sebuah probe yang akan menyatakan sedikit bacaan nadi walaupun katil di sebelahnya kosong. Probe adalah sebuah mesin yang digunakan oleh petugas hospital untuk mendapatkan maklumat tentang bacaan kadar oksigen dan bacaan nadi terkini pesakit.

Baru-baru ini, dia perasan mesin tersebut masih memberikan bacaan lagi, tapi kali ini ada seorang kanak-kanak berada berdekatan dengan katil tersebut. Adik itu kemudiannya bertanyakan soalan ‘kakak sebelah ni sakit apa’ kepadanya. Doktor itu terkejut dan bertindak untuk memuat naik video mesin probe tersebut di akaun Twitter miliknya.

Dik, pakcik kat hospital lagi 26 jam dik

Tiada pesakit tapi mesin bagi bacaan

Perkongsian oleh doktor itu mendapat perhatian ramai warga Twitter yang turut terkejut bagaimana kejadian tersebut boleh berlaku. Walaupun ada yang seram dan takut dengan kemungkinan yang ada ‘sesuatu’ menggunakan mesin tersebut, namun rata-rata mereka membuat lawak dengan kejadian rare itu.

Arwah dulu jenis susah move on ni…

Dia saja nak tengok dia punya heart rate tu

Hantu pun sakit jantung tengok perangai manusia sekarang

Sumber: Twitter nuasaad_

like
love
1
haha
wow
sad
angry