Viral

[VIDEO] Selamba Dedah Teori Konspirasi Upin Ipin, Pemuda Indonesia Minta Maaf

[VIDEO] Selamba Dedah Teori Konspirasi Upin Ipin, Pemuda Indonesia Minta Maaf

Sharing is caring!

Sudah diterbitkan sejak tahun 2007, populariti animasi buatan Malaysia berjudul ‘Upin & Ipin’ tidak perlu dipertikaikan lagi. Bukan sahaja dalam negara, malahan kelucuan kartun ini berjaya menambat hati orang luar khususnya rakyat Indonesia. Jika bulan lalu kecoh mengenai kontroversi watak Fizi yang bermulut lancang, kali ini timbul pula isu baru apabila seorang pemuda Indonesia bertindak membuat sebuah video teori konspirasi.


BACA : Watak Fizi Dikecam Buat Upin & Ipin Nangis, Netizen Terkejut Dialog Lancangnya

Upin & Ipin anak yatim tapi dijadikan teori konspirasi juga

Dikongsikan semula di Twitter @Forza Bintang sejak beberapa hari lalu, dapat dilihat pemuda itu kononnya membuka ‘rahsia tersirat’ di sebalik jalan cerita animasi terbabit. Bagi sukar diterima akal, namun dia menyifatkan watak Kak Ros bukanlah kakak kandung kepada 2 orang kanak-kanak kembar itu. Malahan kesimpulan rumit berkenaan ternyata dihuraikan selepas mengaitkan fakta tentang angka tarikh lahir serta ketinggian badan watak-watak tersebut.


Saya minta maaf kepada semua pihak yang tersinggung

Peliknya, teori itu seakan-akan menjadi saspens apalagi dia turut menggunakan petikan konspirasi daripada portal berita lain disusuli dengan lagu latar penuh dramatik. Selepas pemuda tersebut memuat naik rakaman itu ke aplikasi TikTok, netizen telah menyuarakan rasa kurang senang dan tidak bersetuju dengan dakwaan tidak berasas yang diperkatakan. Enggan mengeruhkan lagi situasi, pengguna akaun @aldokuyy berlapang dada membuat permohonan maaf selain menjelaskan semua itu hanyalah bertujuan sebagai hiburan berjenaka sahaja.


@aldokuyy

semoga permintaan maaf saya dapat diterima oleh semuanya. terima kasih 🙏

♬ original sound – Aldo Kuyy 🔥🔥 – Aldo Kuyy 🔥🔥

Sumber : Twitter Forza Bintang Wirayasa & TikTok Aldokuyy

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram