Viral Cinta & Perhubungan

[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup ‘Dibahan’ Netizen

[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup 'Dibahan' Netizen 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Wanita dan makeup boleh dikatakan sebagai kawan baik. Bukan sahaja ketika berstatus bujang, malahan selepas berumah tangga pun si isteri akan berias secantik yang boleh untuk suami mereka. Pun begitu bagi Dinda Hauw yang merupakan ‘orang rumah’ kepada penyanyi Rey Mbayang, siapa sangka dia menjadi bahan ejekan netizen selepas wajah sebenarnya tular di media sosial.


BACA : Isteri Disalahkan 11 Tahun Nikah Tiada Anak, Terbongkar Bila Suami Test Sperma

Muka bini tak solek digelar macam mak Rey pula

Beberapa hari lalu ketika berada di rumah, penyanyi berusia 22 tahun berkenaan telah memuat naik sebuah video menyaksikan isterinya sedang mendukung bayi mereka. Pun begitu, rupa Dinda nampak sangat pucat dan berbeza memandangkan dia tidak memakai hatta secalit solekan. Ini membuatkan ramai peminta terkejut termasuklah melabelnya sebagai ‘Mak’ kepada Rey.

@galeri_randominfo

Astaga mba2 Neti kok komenanya pada begitu siih…Gimana tanggapan kalian gengs???

♬ suara asli – 𝗧𝗶𝗰𝗧𝗮𝗰𝗧𝗼𝗸💋 – 𝗧𝗶𝗰𝗧𝗮𝗰𝗧𝗼𝗸💋

Dia tercantik di ‘kerajaanku’…Dia akan terus aku perjuangkan

Hakikatnya, usia Dinda memang lebih tua 2 tahun. Namun menyedihkan apabila isterinya sendiri ‘dibahan’ netizen sekali gus membuat Rey Mbayang bersuara. Selain menyifatkan isterinya wanita tercantik, dia mendedahkan akhlak mulia Dinda termasuklah mengutamakan agama, tidak menghina orang lain apalagi berniat membebankan keluarga.


[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup 'Dibahan' Netizen 2

[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup 'Dibahan' Netizen 3

[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup 'Dibahan' Netizen 4

[VIDEO] Sebulan Bersalin, Sedih Wajah Isteri Tanpa Makeup 'Dibahan' Netizen 5

Tiada update daripada Dinda berkaitan isu body shaming

Dalam tinjauan ke Intagram Dinda sendiri, nampaknya tiada sebarang update yang dibuat mengenai isu body shaming terbabit. Genap sebulan lalu, sebenarnya wanita ini selamat melahirkan anak mereka pada tanggal 21 Jun 2021.


Sumber : Instagram Rey Mbayang & TikTok Galeri Randominfo

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Ikut Suami Afrika Balik Kampung, Fila Kongsi Pandangan Orang Malaysia Tentang Guinea!🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook