Viral

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry ‘Nangis Mengadu’ Phone Sendiri Pun ‘Barai’

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sepertinya jenayah scammer bukan lagi satu perkara yang pelik masa kini. Mereka akan cuba pelbagai cara untuk mendapatkan duit kita termasuklah penipuan halus sehingga melibatkan kerugian besar. Tidak ketinggalan, pelakon dan pengacara terkenal Sherry Alhadad turut dikaitkan dengan modus kotor tersebut.

BACA : “Apalah Dosa Aku..” – Zulin Aziz Sangkal Dakwaan Terlibat Dengan ‘Macau Scam

Selamba guna nama nak scam orang jual phone

Baru-baru ini, sebuah rakaman memaparkan gelagat Sherry atau nama sebenarnya Shariffah Mariam Syed Abdullah Al Hadad menyakat seorang scammer telah mencuri perhatian ramai. Difahamkan, individu terbabit telah menggunakan nama Instagramnya untuk menipu mereka yang membeli telefon pintar berjenama. Selebriti berusia 37 tahun itu berkongsi rakaman suaranya yang dihantar kepada akaun palsu berkenaan menerusi Direct Message (DM).

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 2

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 3

Kesian, Akak pun pakai phone lama…kadang nak ambil gambar tak boleh sebab memori penuh

Dalam perbualan tersebut, Sherry secara bersahaja menyakat pengendali akaun tersebut mengatakan tindakan tidak bertanggungjawabnya sudah menjadi bubur. Malah pelakon drama ‘Maid‘ ini sempat berpura-pura nangis lalu mengadu kononnya dia bukanlah seorang yang berkemampuan kerana keadaan telefon pintarnya sendiri boleh dikatakan sudah ‘barai’.


Kenapa kau pakai IG akak, dik? Kesian kat akak. Akak sendiri pun pakai phone lama, kadang nak ambil gambar tak boleh sebab memori dah penuh. Terpaksa padam gambar & video. WhatsApp pun tersekat.

Lawak betullah…kan tak pasal adik kena dengar luahan pilu akak

Perkongsian video tersebut nyata mencuit hati ramai peminat termasuklah rakan artis yang terhibur dengan caranya menyakat individu terbabit. Dalam pada itu, dia turut menasihatkan orang ramai agar tidak mudah tertipu.


[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 4

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 5
[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 6

[VIDEO] Scammer Guna Nama, Sherry 'Nangis Mengadu' Phone Sendiri Pun 'Barai' 7

Sumber : IG sherry_alhadad

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram