Home » [VIDEO] “Rumah Saya Berhadapan Dengan Rumah Mona!” – Neelofa Dedah Pernah Berjiran Dengan Mona Fendy?!
Hiburan

[VIDEO] “Rumah Saya Berhadapan Dengan Rumah Mona!” – Neelofa Dedah Pernah Berjiran Dengan Mona Fendy?!

Selepas disekat daripada ditayangkan di pawagam 12 tahun yang lalu, akhirnya filem Dukun berjaya dilancarkan pada 5 April yang lalu. 

Filem berkenaan dilaporkan berjaya meraih RM6.2 juta selepas empat hari tayangkan di 133 pawagam seluruh dunia.

Terbaru beberapa pelakon utama Dukun dijemput ke rancangan MeleTOP, antara yang hadir adalah Datin Paduka Umie Aida, Faizal Hussein & Hasnul Rahmat.

Selepas Umie Aida berkongsikan pengalaman misterinya melakonkan watak Diana Dahlan, pengacara Neelofa turut berkongsikan pengalamannya!

Menurut Neelofa, dia tidak dapat tidur lena selama dua hari selepas menonton cerita berkenaan yang dilaporkan merupakan adaptasi daripada kisah benar antara Mona Fandey dan pembunuhan kejam Datuk Mazlan Idris pada tahun 1993.

Menariknya, Neelofa turut mendedahkan bahawa dia pernah berjiran dengan Mona Fendey beberapa ketika dulu.

“Kalau betul dia inspirasikan daripada cerita sebenar, saya dilahirkan di Kelantan dan rumah saya sebenarnya berhadapan dengan rumah Mona Fendey. So sampai sekarang rumah saya kat situ. 

Sebab bila saya berjumpa balik dengan keluarga saya semua yang ada gambar dengan dia, memang makan makanan dia, kita lagi dekat,” katanya pada minit ke 4:51.

Menurut pihak Hangat.com, pihaknya berjaya menghubungi bekas suami ketiga Mona, Mohd Affandi Abdul Rahman dan lelaki berkenaan menjelaskan bahawa rumah Mona terletak di Salor, Pasir Mas, Kelantan adalah milik Afandi sebelum dia bernikah dengan Mona.

Affandi turut mengiakan rumah berkenaan berdekatan dengan rumah Neelofa dan memaklumkan bahawa ianya kini didiami anak Affandi, Irwan. 

Sumber Youtube MeleTOP, dan Hangat.com

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda