Hiburan Resepi

[VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’

[VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’

Sharing is caring!

Siapa yang tidak kenal dengan seorang penyanyi bersuara lunak ini? Khai Bahar atau nama penuh Muhammad Khairul Bin Baharuddin merupakan seorang penggiat seni yang tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Selain berbakat dalam nyanyian, dia kini dilihat berjinak-jinak dalam bidang lakonan menerusi drama bersiri bertajuk ‘Satukan Rasa’ bersama Siti Nordiana. Biarpun begitu, pemuda berusia 25 tahun ini sebenarnya mempunyai sisi lain yang ramai tidak tahu.

BACA: [VIDEO] Pakat Dengan Kru Bawa Kek, Kejutan Birthday Khai Buat Nana Sweet Habis

[VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’

Khai Bahar memasak pula

Menerusi posting terbaharu di Instagram TV (IGTV) miliknya, Khai telah berkongsi kemahirannya memasak satu hidangan yang cukup ringkas tetapi digemari oleh ramai golongan muda sekarang. Jarang-jarang dilakukan sebelum ini, perkongsian pelantun lagu ‘Bayang’ itu nyata mendapat perhatian daripada netizen.


[VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’

Corndog ‘ala kadar’ daripada Khai Bahar

Dalam paparan berdurasi lebih 2 minit itu, Khai menyediakan makanan yang berasal dari negara Amerika iaitu corndog atau sosej dengan bersalut tepung dan cheese. Dengan hanya menggunakan beberapa bahan asas, hidangan yang diberi nama corndog ‘ala kadar’ itu kelihatan menjadi seperti diharapkan. Bukan sahaja warnanya yang menarik, namun riak wajah penyanyi ini tatkala menjamu makanan¬† menjadikan perkongsian ini lebih menarik.

Bertuahlah siapa kahwin dengan Khai. Pandai masak..

Perkongsian ringkas tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Selain memuji kebolehan artis ini memasak, rata-rata netizen tampak berselera dengan hidangan yang ditampilkan. Baru sahaja dimuat naik kira-kira beberapa jam yang lepas, namun video berkenaan telah meraih lebih 230 ribu tontonan setakat ini.


[VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’ [VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’ [VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’ [VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’ [VIDEO] Ramai Cair Tengok Khai Bahar Kongsi Resepi Mudah Corndog ‘Ala Kadar’

Sumber: Instagram Khai Bahar


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram