Hiburan

[VIDEO] Pamer Realiti Anak Bekerjaya, Lawak Kumpulan Rare Sarat ‘Plot Twist’

[VIDEO] Pamer Realiti Anak Bekerjaya, Lawak Kumpulan Rare Sarat 'Plot Twist' 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Program realiti Maharaja Lawak Mega 2019 yang membariskan pelawak terkenal tanah air sudah memasuki minggu ke-8 pada Jumaat lepas. Bertemakan ‘Lokasi Percutian’, kesemua peserta tidak melepaskan peluang untuk menyajikan gelak tawa yang pecah perut untuk melayakkan diri ke peringkat seterusnya. Tidak terkecuali, barisan juri profesional seperti Datuk Jamal Abdillah, Inul Daratista, Najip Ali dan Lisa Surihani turut memeriahkan lagi acara.


BACA: [VIDEO] Lawak Moral Bocey Dianggap Tak Sensitif, Abam Tampil Buka Mulut

Rare tampil kelainan di minggu ke-8

Namun dalam 8 persembahan secara keseluruhan, sketsa yang dilakonkan oleh kumpulan Rare nampaknya berjaya mencuri tumpuan ramai. Biarpun tidak mendapat pungutan ‘5 Ha’ daripada pihak juri, tetapi lawak jenaka mereka disifatkan agak berbeza daripada peserta lain kerana set dan props mereka di rumah sahaja.

“Strategi minggu ini berhasil” – Rare

Mengulas kembali mengenai persembahan pada minggu lepas, Rare yang dianggotai oleh Ajak, Ropie dan Ilya ketika ditemu bual oleh portal Zon Lawak meluahkan rasa syukur kerana lawak mereka diterima dengan baik serta mendapat kritikan yang memberangsangkan. Menurut mereka, idea asal untuk membawakan ‘drama kejutan’ itu dicetus oleh Ajak dan telah dikembangkan secara bersama dengan menyelitkan elemen lawak jenaka.


Dalam lawak masih boleh buat orang mengalirkan air mata

Kesemua anggota Rare telah memainkan peranan masing-masing dengan cukup baik. Ilya telah membawakan watak sebagai ayah kepada Ajak, manakala Ropie pula bertindak sebagai kawannya dari kampung. Memaparkan situasi layanan seorang anak terhadap bapanya, sketsa ini turut menyelitkan pelbagai elemen ‘air mata’. Lebih-lebih lagi ketika si anak memarahi bapanya dan Pak Karim (Ropie) pula seakan-akan menjadi ‘lalang’ untuk menyelamatkan diri. Akan tetapi, pelbagai ‘plot twist‘ telah terjadi pada penghujung persembahan sehingga membuatkan rata-rata netizen terhibur.


[VIDEO] Pamer Realiti Anak Bekerjaya, Lawak Kumpulan Rare Sarat 'Plot Twist' 2 [VIDEO] Pamer Realiti Anak Bekerjaya, Lawak Kumpulan Rare Sarat 'Plot Twist' 3

[VIDEO] Pamer Realiti Anak Bekerjaya, Lawak Kumpulan Rare Sarat 'Plot Twist' 4

Sumber: IG Zon Lawak & Youtube Mopiko

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram