Cinta & Perhubungan Santai

[VIDEO] “Oh Parok”- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham ‘Nate Apo’

[VIDEO] "Oh Parok"- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham 'Nate Apo' 1
Rasaflix

Sharing is caring!

“Macam mana nak kahwin dengan orang Korea?” Itulah antara persoalan yang sering muncul gara-gara terhibur melihat gelagat seorang wanita Korea yang juga merupakan isteri kepada seorang pemuda tempatan bernama Nik Muhammad Ryzal. Di samping selalu mengusik antara satu sama lain, Maryam You Narae turut selalu jadi tumpuan ramai setiap kali cuba belajar menyebut Bahasa Melayu.

BACA: Geram Tabiat Suami Lepas Kahwin, Isteri Korea Goreng Nasi Tuang 1/2 Botol Kicap

[VIDEO] "Oh Parok"- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham 'Nate Apo' 2


Maryam belajar kecek Klate…Terkejut part “nate apo” faham pula dia

Jika wanita tersebut pernah tular gara-gara tersebut ayat ‘lapar nak mampus’ sebelum ini, terbaru Ryzal ada memuat naik video menampilkan isterinya belajar dialek negeri asalnya iaitu Kelantan pula. Sambil menonton sebuah video tutorial khas ‘kecek Klate’, Maryam nyata terkejut apabila ada beberapa ayat yang panjang dalam Bahasa Melayu dan Inggeris jadi 1 perkataan saja apabila ditukar dalam loghat berkenaan. Sepanjang rakaman tersebut, wanita mualaf berusia 28 tahun turut cuba menyebut perkataan-serta ayat yang baru dipelajari olehnya.

Oh parok, pekat sangat Klate tu….belajar sikit-sikit nanti pandai la Maryam

Di hujung rakaman berdurasi 4 minit lebih itu pula, Maryam malah siap sempat berseloroh dengan ayat ‘boh’ dan ‘nate apo’. Selain Ryzal di sebalik kamera, rata-rata netizen juga sangat terhibur menyaksikan celoteh lucu serta comel wanita berkenaan. Dalam pada itu, mereka turut memuji semangatnya untuk mendalami budaya di Malaysia.


[VIDEO] "Oh Parok"- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham 'Nate Apo' 3

[VIDEO] "Oh Parok"- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham 'Nate Apo' 4

[VIDEO] "Oh Parok"- Belajar Kecek Klate, Suami Terkejut Maryam Faham 'Nate Apo' 5


Sumber: FB ryzalibrhm

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram