Hiburan

[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira ‘Kantoi’ Miming

[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira 'Kantoi' Miming 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Gandingan duet antara Adira Suhaimi dan Hafiz Suip tidak perlu diperkenalkan lagi di Malaysia. Dua orang penyanyi ini pernah mencetuskan fenomena pada suatu ketika dahulu menerusi lagu ‘Ombak Rindu’ dan ‘Untuk Cinta’. Kini, mereka tampil dengan lagu terbaharu berjudul ‘Takdir Tercipta’ yang merupakan OST bagi drama ‘Lelakimu Yang Dulu’. Tidak terkecuali, penampilan mereka ke program MeleTOP pada Selasa lalu turut mendapat perhatian daripada netizen.


BACA: [VIDEO] Bersin Dalam Live MeleTOP Sampai Nabil Terkejut, Neelofa Undang Gelak

Tak pernah tak padu suara Adira & Hafiz

Menerusi satu segmen di rancangan MeleTOP, kedua-dua alumni Akademi Fantasia itu telah dijemput bagi menceritakan perkembangan kerjaya seni selain mempromosikan projek terbaharu. Tidak cukup dengan itu, mereka juga sempat menyanyikan lagu ‘Takdir Tercipta’ secara live bagi menghiburkan para penonton.


Part last Adira kantoi ‘miming’

Menariknya, ramai netizen yang menyedari bahawa nyanyian mereka berdua rupa-rupanya telah dilakukan secara ‘miming’. Malah seorang pengendali akaun Twitter bernama Falihin Jasmi turut memuat naik kembali babak sewaktu Adira ‘terlewat’ menggerakkan bibir sedangkan muzik sudah dimainkan. Tambahan lagi, reaksi spontan kedua-dua penyanyi itu yang seakan-akan menahan gelak selepas kejadian tersebut menjadikannya lebih menarik.

Comel muka Hafiz bila tahu dah ‘kantoi’

Video berdurasi 12 saat itu telah mendapat pelbagai reaksi di ruangan komen. Biarpun menyanyi secara miming, namun rata-ratanya masih terhibur dan memahami keadaan tersebut memandangkan Adira juga bersuara serak semasa segmen temu bual dijalankan. Selain tidak menyangkal kehebatan suara Adira dan Hafiz sekiranya menyanyi secara live, perkongsian tersebut telah mendapat lebih 315 ribu tontonan setakat ini.


[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira 'Kantoi' Miming 2

[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira 'Kantoi' Miming 3

[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira 'Kantoi' Miming 4

[VIDEO] Nyanyi Duet Di MeleTOP, Sampai Part Last Berdekah Adira 'Kantoi' Miming 5

Sumber: IG MeleTOP & Twitter FLjasmy

Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram