Santai Viral

[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi

[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Meskipun majoriti daripada kita duduk di rumah sepanjang tempoh PKP, tetapi letih berpuasa tetap terasa kan? Maka samalah seperti Ramadan pada tahun-tahun sebelumnya, detik yang paling ditunggu-tunggu pastilah waktu berbuka puasa. Selain berpeluang menikmati juadah dimasak secara homemade, inilah juga masa terbaik untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan seperti video yang tular di laman Twitter baru-baru ini.

BACA: [VIDEO] Bukan Letak Lauk, Nenek Ini Buat Ramai Terhibur Bila Buka Peti Sejuknya

Teman nenek berbuka…panjang doanya

Berkesempatan menjalani ibadah puasa kali ini di kampung, pemuda bernama Khairul Anwar ini sempat merakam gelagat neneknya sebelum berbuka. Tanpa disangka-sangka, bacaan dilafazkan nampaknya lebih panjang daripada yang selalu dilazimi oleh masyarakat masa kini. Selain doa buka puasa, warga emas itu turut menitipkan doa kesejahteraan buat seisi keluarga serta surah Al-Fatihah.

Cucu tak tahan berbuka…tangan sibuk main penutup periuk nasi

Sewaktu doa dibacakan, terdapat juga moment lucu berlaku iaitu paparan tangan salah seorang cucunya yang sibuk mengangkat penutup periuk nasi. Walaupun wajah individu berkenaan tak ditonjolkan, namun ragamnya seolah-olah memberitahu bahawa dia sudah tidak sabar untuk menjamah segala juadah yang tersedia di depan mata.


[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi 2

Orang dahulu tahu fadhilat doa sebelum berbuka…dia pun syukur cucu ada sekali

Klip video berdurasi 1 minit 49 saat itu telah meraih 10 ribu retweets setakat ini. Di samping berseloroh mengenai gelagat tangan ‘misteri’ tersebut, sebilangan netizen juga mendedahkan bahawa itu adalah rutin kebanyakan masyarakat terdahulu demi meraih berkat sebanyak mungkin pada bulan yang mulia ini.

[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi 3

[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi 4


[VIDEO] Nenek Doa Panjang, Cucu Tak Tahan Berbuka Dah Main Penutup Periuk Nasi 5

Sumber: Twitter Mkhairulanwarr


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram