Semasa

[VIDEO] Nangis Kena Body Shaming, Gadis ‘Berisi’ Dedah Makian Melampau Netizen

[VIDEO] Nangis Kena Body Shaming, Gadis 'Berisi' Dedah Makian Melampau Netizen 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bagi orang badan ‘berisi’, mereka seringkali menjadi sasaran body shaming meskipun tidak pernah mengganggu kehidupan individu lain. Meskipun langsung tak mengenali sesama sendiri, ada yang tergamak menghamburkan kecaman melampau seolah-olah merasakan diri mereka paling sempurna. Pahit ditelan, namun isu ini masih berlegar walaupun dunia sudah memasuki tahun 2021.


BACA :  [VIDEO] Dah Makan Banyak, Gadis Dipanggil Papan Akui Penat Kena Body Shaming

Aku tak minta jadi macam ni…Aku sayang diri aku

Seorang gadis ini juga berdepan tohmahan yang sama daripada segelintir pihak hanya kerana berbadan gempal. Dalam video yang dikongsikan, gadis ini menangis malah mengakui emosinya agak penat mendengar hinaan daripada orang sekeliling. Jiwanya begitu terkilan apalagi ada yang seakan-akan menuduh dia bangga kerana meraih pujian meskipun memiliki tubuh besar. Walhal, semua itu adalah salah malah dia tidak meminta untuk jadi begitu.

@xdelfs_

Im tired and mental breakdown

♬ original sound – ShesaidAdelhere – ShesaidAdelhere

@xdelfs_

Alhamdulillah im okay rn 🥰 thankyou bg i semangat 🙏🏻 this vids time i live semalam ☺️

♬ original sound – ShesaidAdelhere – ShesaidAdelhere

Menyusahkan orang silap-silap kasihan bomba kena pikul

Menerusi video lain yang dikongsikan, dia seakan-akan tidak percaya dengan salah satu kenyataan mengarut berkaitan ‘hari pemergiannya’ satu hari nanti. Kata individu tersebut di ruangan komen, jasad orang berbadan besar barangkali akan menjadi beban yang menyusahkan pihak ibu bapa atau bomba tatkala hendak diuruskan nanti.


@xdelfs_

Reply to @govsky as a human pls respect ppl 😊

♬ original sound – ShesaidAdelhere – ShesaidAdelhere

Ye pedulikan apa orang cakap tapi lama-lama makin melampau

Dalam pada itu, dia menegaskan pernah cuba untuk ‘memekakkan telinga’ terhadap makian yang diterima. Namun sebagai manusia biasa yang juga mempunyai hati dan perasaan, pastikan hal ini sangat mengundang rasa rendah diri dan kesedihan mendalam. Ada pula yang tergamak menyuruhnya berhenti membuat video TikTok kerana diibaratkan tidak sedar diri.


@xdelfs_

ini sebab aku mental breakdown pasal body shamming 😊 bfr this aku ignore but sampai maki i canot !

♬ original sound – UserNotFound – ಠ_ಠ

Sumber : TikTok @xdelfs

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥“Tak Tahu Cerita Jangan Ganggu”, Jofliam Akhirnya Berdepan Staf Carl Samsudin
🔥Isu Cik Epal Kena Ayat Double Meaning, Carl Samsudin Off-Phone Diajak Bersemuka
🔥Ramai Fitnah Ungkit Isu Lama, Carl Minta Artis & Influencer Datang Minta Maaf

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram