Home » [VIDEO] “Muka Sis Bila Dapat Surat Cinta Dari LHDN!” – Lebih 400K Tontonan, Reaksi Lara Alana ‘Peluk’ Surat Cukai Bikin Netizen Terhibur!
Hiburan

[VIDEO] “Muka Sis Bila Dapat Surat Cinta Dari LHDN!” – Lebih 400K Tontonan, Reaksi Lara Alana ‘Peluk’ Surat Cukai Bikin Netizen Terhibur!

Mulai tahun 2010, LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri) menetapkan bahawa mana-mana individu yang mempunyai pendapatan penggajian tahunan melebihi RM26,501 selepas pemotongan KWSP perlulah mendaftar fail cukai tahunan.

Jika dikira mana-mana individu yang bergaji RM2209 perlu mendaftar di LHDN bagi membayar cukai.

Kebiasaannya pembayar cukai berumur 18 tahun dah ke atas, namun berbeza buat pasangan selebriti Awal Ashaari dan Scha Alyahya apabila anak sulung mereka sudah mendapat surat cukai LHDN biarpun baru berusia 3 tahun!

Terbaru pasangan berkenaan telah memuat naik video anaknya, Lara Alana mendapat notis bayaran yang dihantar daripada LHDN dengan kapsyen “Muka sis bila dapat surat cinta dari Leman Hussin Deraman Nordin” di laman Instagram anaknya.

Muka sis bila dapat surat cinta dari Leman Hussin Deraman Nordin. 💌

A post shared by Si Penglipur Lara (@laraalanaa) on

Rata-rata terhibur dengan aksi comel Lara, malah ada yang mendakwa Lara mungkin antara pembayar cukai termuda di Malaysia.

Video berkenaan yang dimuat naik 20 jam lalu mendapat lebih 400K tontonan daripada warga Instagram.

Sumber Instagram Lara Alana

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda