Hiburan Santai

[VIDEO] “Meremang…”- Nyanyi Lagu Celine Dion, Ayda Jebat Pamer Vokal Mantap!

Nur Suhada Binti Jebat atau lebih dikenali sebagai Ayda Jebat bukanlah nama yang asing lagi dalam dunia seni hiburan. Sering diburu kontroversi, artis kelahiran Melaka ini melonjakkan namanya menerusi lakonannya dalam drama Rindu Awak 200% meskipun bermula sebagai seorang penyanyi di program realiti Akademi Fantasia musim ke-9. Walaupun sudah merakamkan beberapa buah lagu, nyanyian Ayda Jebat masih dipertikai warga netizen.

BACA: “Better Dari Ayda Jebat”- Reaksi Netizen Bila Dengar Lagu Baru DSV, Meremang!

Kerana lebih cenderung dan gemar menghasilkan lagu-lagu bergenre Pop, muzik yang dihasilkan dan nyanyian Ayda Jebat sering menerima kecaman dan kritikan daripada masyarakat. Malah, ada juga yang mendakwa bahawa Ayda jebat tidak boleh menyanyi. Namun begitu, Ayda tidak melatah dengan kritikan yang diterima dan masih berusaha memperbaiki vokalnya.

Namun, baru-baru ini Ayda Jebat telah berjaya membuktikan kebolehannya dalam bidang nyanyian sekaligus mengkagumkan orang ramai. Di majlis makan malam anjuran Dato’ Alha Alfa, Ayda Jebat terlihat menghiburkan para tetamu dengan nyanyian lagu My Heart Will Go On oleh Celine Dion. Rakaman persembahannya itu ada dikongsikana di akaun IG miliknya.

Siapa teruja untuk lagu balada baru saya?

Meskipun lebih dikenali menerusi nyanyian lagu bergenre Pop, Ayda Jebat tampil membuat kelainan dengan menyanyikan lagu balada bernada tinggi. Warga netizen ratanya terkejut dan kagum dengan kebolehan vokal Ayda Jebat yang ketara makin menyerlah. Ruangan komen posting tersebut dipenuhi dengan pujian dan ucapan tahniah buat penyanyi itu.

Sedap nye suara awak…salam from Indonesia

Kalau ada yg kritik kata Ayda Jebat still takleh nyanyi, either pekak or bodoh sombong
Fuhh…meremang bulu roma dengan Ayda Jebat nyanyi…superb!

Kredit: photography.co

Pergh tak tau plak you boleh sampai note tu Banyak improve Ayda Jebat sekarang…cuba sesekali buat lagu mencabar macam ni

Kredit: photography.co

Sumber: IG aydajebat

[instagram-feed]