Realiti Hidup

[VIDEO] Mak Pernah Hantar Ke Rumah Anak Yatim, Kisah Hidup Gadis Undang Sayu

[VIDEO] Mak Pernah Hantar Ke Rumah Anak Yatim, Kisah Hidup Gadis Undang Sayu 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Semakin meningkat dewasa, setiap manusia di atas dunia akan diuji dengan pelbagai dugaan daripada Allah Yang Maha Esa. Akan tetapi, sesetengahnya diberikan ujian seawal usia kanak-kanak lagi dan akhirnya membentuk diri mereka menjadi insan yang cukup tabah meniti liku kehidupan. Meskipun berendam dengan air mata, semuanya dilalui dengan cekal kerana yakin semua itu ada hikmah di sebaliknya. Demikianlah kisah serupa yang sempat dikongsikan oleh seorang gadis manis di TikToknya baru-baru ini.

BACA : Hikmah Ipar Halang Makan Ubat Keluarkan Haid, Wanita Dapat Timang Anak Kedua

Tahun 2020 Umi jaga saya balik…Tebus kisah silam dahulu

Menerusi video milik @the.nurin lofa, dia mengimbau semula kenangan masa kecilnya dahulu. Seawal umur 6 tahun, ibu bapanya telah berpisah kemudian dia pernah dihantar untuk tinggal di rumah anak yatim. Kemudian, dia telah pergi ke rumah kakaknya pula dan menetap di situ selama 7 tahun tanpa kasih sayang dua insan tersayangnya tadi. Percaya dengan hikmah yang sudah diatur oleh Allah, dia seolah-olah mendapat semula kebahagiaan apabila ibunya kembali pada tahun ini untuk menebus segala kesalahan di masa silam.


@the.nurinlofa

apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya ✨

♬ original sound – Grace Groski

Tiba-tiba sebak tengok…Kalau kita lalui belum tentu sekuat dia

Turut merasa sebak dengan luahan yang dikongsikan oleh Nurin, netizen membanjiri ruangan komen dengan kata-kata semangat selain kagum dengan semangatnya. Tidak ketinggalan, ada juga yang berkongsikan pengalaman sendiri membesar dalam keadaan hampir sama.

[VIDEO] Mak Pernah Hantar Ke Rumah Anak Yatim, Kisah Hidup Gadis Undang Sayu 2

[VIDEO] Mak Pernah Hantar Ke Rumah Anak Yatim, Kisah Hidup Gadis Undang Sayu 3

[VIDEO] Mak Pernah Hantar Ke Rumah Anak Yatim, Kisah Hidup Gadis Undang Sayu 4

Sumber : TikTok the nurin lofa

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×