Semasa

[VIDEO] Mak Lepak Atas Bumbung Rumah Sebab Bosan, Anak Jenuh Pujuk Suruh Turun

[VIDEO] Mak Lepak Atas Bumbung Rumah Sebab Bosan, Anak Jenuh Pujuk Suruh Turun 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Kata orang, golongan ‘mak-mak’ memang tak boleh duduk diam apabila berada di rumah. Pantang sahaja tidak ada kerja yang mahu dibuat, rasa bosan akan datang sehingga membuatkan mereka begitu ‘gatal tangan’ untuk melakukan sesuatu. Ada yang akan mula memasak resepi baru atau mungkin mendekorasi rumah mereka dengan bersungguh-sungguh. Namun bagi ibu kepada seorang pemuda ini, lain pula aktiviti yang dilakukan.

BACA : Mak Buat Elok Je, Tapi Turn Bapak Lawak Habis Sampai Tersangkut Kepala Anak

Layankan jela…Kang aku cakap kena marah balik

Menerusi perkongsian daripada seorang lelaki di TikTok, dia merakam gelagat ibunya yang selamba ‘melepak’ di atas bumbung rumah mereka. Meskipun kelihatan lucu, dia segera memujuk wanita berkenaan untuk turun kerana khuatir jatuh terbolos ke bawah. Namun begitu, si ibu masih tenang meneruskan aktiviti itu dan si anak pula hanya melayan sahaja.


@kaurase1234

mak aku nk buat hall lagi laa ni.. layan kan jee laa ape yg dia nk buat.. Bile ckp sikit aku yg kene marh blik.. Hahahaha#sayaokje

♬ original sound – nuar – nuar

Mak cik jangan nakal-nakal…Masuk rumah kang

Bukan kali pertama menjadi tular, bahkan terdahulu dia sendiri pernah berkongsikan keadaan yang sama. Jika mak-mak lain mungkin sudah sedikit gayat, namun ibunya pula kelihatan berani untuk menaiki tangga menuju ke bahagian bumbung rumah mereka. Difahamkan juga, aktiviti memanjat bumbung rumah itu dilakukan gara-gara ibunya bosan tidak berbuat apa-apa. Menjengah ke ruangan komen, netizen juga sangat terhibur selain berkongsikan cerita masing-masing.

@kaurase1234

naik bulan mak saya ckp sape nk ikut#sayaokje

♬ original sound – nuar – nuar

[VIDEO] Mak Lepak Atas Bumbung Rumah Sebab Bosan, Anak Jenuh Pujuk Suruh Turun 2

[VIDEO] Mak Lepak Atas Bumbung Rumah Sebab Bosan, Anak Jenuh Pujuk Suruh Turun 3 [VIDEO] Mak Lepak Atas Bumbung Rumah Sebab Bosan, Anak Jenuh Pujuk Suruh Turun 4

Sumber : TikTok kaurase1234

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya