Santai Semasa

[VIDEO] Lelaki Dakwa CCTV ‘Terakam’ Kelibat Malaikat Di Rumah Diselar Netizen?

Malaikat merupakan makhluk ghaib yang diciptakan oleh Allah SWT melalui cahaya seperti mana hadith RasuluIIah. Kewujudan malaikat tidak dapat dilihat dengan mata kasar manusia malah tidak seperti yang digambarkan dalam kebanyakan buku dan filem mengenainya. Namun demikian, ramai yang mendakwa pernah melihat kelibat malaikat secara tidak langsung menerusi rakaman CCTV mahupun telefon bimbit.

BACA : ‘Main Cak Cak Pulak’ – Jiran Terima Kotak ‘Misteri’, Muncul Kelibat Tak Diundang

Itulah yang dikongsikan oleh Jasni Ali Seman iaitu seorang pesara guru berusia 60 tahun apabila CCTV di rumahnya di Matang Jaya telah ‘terakam’ suatu entiti yang didakwa sebagai malaikat pada tahun 2016.

Menurut Jasni, dia telah menyimpan rakaman kelibat itu sejak 3 tahun lalu kerana berasa bimbang ada yang akan mempersendakannya. Sebaik mendapatkan nasihat daripada mereka yang lebih arif dalam hal-hal agama, dia bersedia untuk berkongsi kepada orang ramai.

Dalam rakaman berdurasi 51 saat itu, objek putih yang terpapar jelas terakam di halaman rumahnya sebelum hilang tidak lama selepas itu. Jasni turut bertemu dengan beberapa orang ustaz untuk bertanyakan soal objek berkenaan dan menjelaskan bahawa entiti itu adalah malaikat.

Peristiwa tersebut dirakam sebaik selepas waktu subuh pada bulan Ramadan 2016 dan saya telah menyedari akan kewujudan entiti itu semasa meneliti rakaman CCTV seperti yang saya lakukan seminggu sekali.

Tambah Jasni, ustaz tersebut menasihatinya sebagai orang yang beriman seharusnya percaya kepada malaikat dan terdapat sebab-sebab ia men0njolkan diri dalam rakaman CCTV.

Pada awalnya, saya tidak berniat untuk menghebahkan kejadian tersebut tetapi sekarang saya sudah bersedia untuk sekadar membuat perkongsian dengan orang ramai tentang apa yang berlaku. Walau bagaimanapun, sehingga kini tiada lagi objek yang serupa dirakamkan lagi.

Bagaimanapun, rata-rata netizen menyelar dakwaannya yang ‘terakam’ kelibat malaikat itu sebagai benda lain di komen entri tersebut.

Itu kupu-kupu lah pakcik, kalau terbang..nampak bercahaya

Sebelah sayap malaikat je dah boleh tutup bumi ni.. Ni apahal kecik pulak?

Seriuslaaa tu malaikat. Ustaz mana kata gitu?

Malaikat takda kerja pusing2 depan CCTV?

3 tahun tak tunjuk rakaman. Tunjuk2 je ‘malaikat’ terus dia bagi

Rakaman CCTV ‘terakam’ kelibat malaikat

Sumber : Berita Harian Online