Hiburan

[VIDEO] “Kuah Tumpah Ke Nasi” – Anak Ameng Cover Lagu ‘Sejiwa’ Dipuji Netizen

Siapa saja tidak mengenali dengan kumpulan Spring yang popular pada tahun 90-an menerusi lagu Bourgenvilla, But4kah Cinta, Sejiwa, dan banyak lagi. Kumpulan ini turut dianggotai oleh vokalisnya iaitu Ameng kerana dia mempunyai suara yang sangat lunak untuk didengari. Tidak terkecuali juga, anak teruna Ameng iaitu Wan Ammar Haikal yang kini berusia 11 tahun turut mewarisi bakat papanya.

BACA : “Sia-Sia Je…” – Kongsi Foto Freehair Masa Di Tanah Suci, Emma Ditegur Netizen

Hal itu dibuktikan menerusi video yang dikongsikan oleh Ameng di Instagram memaparkan dia bersama anaknya. Namun, apa yang lebih menariknya adalah anak teruna Ameng cover lagu Sejiwa dengan penuh merdu dan syahdu sekali.

Anak teruna saya cover lagu Sejiwa

I Love You..I Miss You daripada kumpulan Ukays

Menurut Ameng, Haikal mahu berbuat demikian kerana melihat ramai orang yang telah cover lagu itu menyebabkan dia sendiri mahu mencubanya. Ternyata nyanyiannya ini telah menarik perhatian para netizen yang rata-rata mereka memujinya.

Sedapnya suara adik ni..tersentuh hati..

Woww..mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi

Best suaranya..sedih dengar lagu tu

Padu! Dengan lengg0knya..cara nyanyi pun sama macam papanya

Sedap suara..like father like son..

Sumber : IG amengspringofficial & haikal__dk2

like
1
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.