Viral

[VIDEO] Keakraban ‘Geng Kuarantin’ Dipuji, Bersorak Setiap Kali Member Discaj

[VIDEO] Keakraban 'Geng Kuarantin' Dipuji, Bersorak Setiap Kali Member Discaj 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Kenaikan jumlah jangkitan Covid-19 yang mencecah 4 angka saban hari semakin membimbangkan. Secara tak langsung, pusat-pusat kuarantin di Malaysia semakin penuh termasuklah di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS).


BACA: [VIDEO] Kak Ton Nangis Anak Positif COVID-19 Dikecam Konon Berparti Di Langkawi

Dakwaan tempat kuarantin daif & suram salah sama sekali..Elok je bergurau senda dengan frontliner

Menerusi beberapa video perkongsian TikTok, pemuda bernama Afifie Chan adalah antara yang terpaksa menjalani proses kuarantin di situ. Walau bagaimanapun, dakwaan suasana suram dan daif yang dikhabarkan sesetengah orang disangkalnya. Malah jejaka itu dilihat sempat lagi bergurau senda dengan petugas kesihatan yang mengawal selia tempat berkenaan.

@afifiechan

Nurse tak bagi discharge lagi. Sporting la kakak nurse. Sayang la kakak nurse 😘

♬ original sound – Afifie Chan – Afifie Chan

Bila kena kuarantin sama-sama jadi geng pulak..Bagi sokongan buat yang dapat discharged

Selain mesra dengan frontliners, rata-rata yang menjalani tempoh kuarantin di sana turut rapat antara satu sama lain. Malah masing-masing turut sakan memberi sokongan serta tepukan gemuruh kepada rakan mereka yang sudah pun dibenarkan keluar, setelah disahkan negatif Covid-19.


@afifiechan

Bila pintu dibuka and kau nampak sinaran matahari, it hits differently. Happy untuk yang dah discharged! 🥲

♬ original sound – Afifie Chan – Afifie Chan

Dah keluar tu jaga diri elok-elok..Jangan masuk balik sudah lah ye.. Lepas tu sambung pkp 2.0

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen gembira melihat perkongsian yang penuh positif berkenaan. Selain itu, mereka juga berkesempatan mendoakan kesemua individu di pusat kuarantin  cepat pulih dah dapat meneruskan kehidupan seperti biasa.


[VIDEO] Keakraban 'Geng Kuarantin' Dipuji, Bersorak Setiap Kali Member Discaj 2

[VIDEO] Keakraban 'Geng Kuarantin' Dipuji, Bersorak Setiap Kali Member Discaj 3

[VIDEO] Keakraban 'Geng Kuarantin' Dipuji, Bersorak Setiap Kali Member Discaj 4

Sumber: TikTok Afifie Chan 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Isteri Jenis Pegang Gaji, Suami Merayu Manja Minta Duit Sebelum Keluar
🔥Suami Remove Makeup Isteri Lepas Wedding, Berdekah Warna Kulit Sebenar Kantoi
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram