Cinta & Perhubungan Inspirasi

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tempat seorang isteri adalah di samping suami yang tercinta namun mereka sering dipandang remeh oleh masyarakat. Tanpa disedari, pengorbanan yang dilakukan oleh seorang wanita bergelar isteri adalah amat besar. Tidak kiralah jika suami itu sihat atau sebaliknya, seorang wanita bergelar isteri harus setia menjaga suaminya dan melalui susah senang bersama teman hidup yang telah dipilih. Nilai-nilai ini nampaknya telah ditunjukkan oleh seorang wanita dalam sebuah video yang dikongsikan oleh Ustaz Ebit Lew.

BACA: Ebit Lew Kongsi Kisah Banduan Akhir , Masuk Islam Saat Menanti Hukuman Gantung

Dah 32 tahun suami lumpuh…

Perkongsian video di Facebook Ustaz Ebit Lew itu menunjukkan betapa kuatnya kesetiaan wanita tatkala sabar menjaga suaminya yang sudah lumpuh selama 32 tahun. Video tersebut meraih sebanyak lebih 13 ribu perkongsian di laman sosial Facebook sejak dikongsikan. Berdurasi selama 3 minit lebih, wanita berkenaan mula berkongsi tentang liku-liku dalam perkahwinannya selama ini. Meskipun suaminya sudah sihat kembali selepas mengalami musibah jalan raya, siapa menyangka dia sekali lagi diuji dengan insiden sama sekali gus membuatkan dirinya lumpuh.


Sebak rasa bila panggil suaminya ke hadapan

Wanita ini berdoa pada setiap malam agar suaminya sihat dan boleh berjalan kembali. Di dalam video tersebut, suami kepada wanita itu menggunakan wheelchair untuk bergerak dan ditolak oleh orang lain untuk bergerak ke arah isterinya apabila dipanggil oleh ustaz popular itu. Penceramah terkenal ini juga meluahkan rasa sebak saat memanggil si suami ke hadapan dan melihat kasih sayang sesama mereka berdua.

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 2


Semoga sentiasa diberkati Allah dan kekal bersama di syurga nanti

Ruangan komen dipenuhi dengan luahan sebak oleh netizen. Tak kurang juga, ada yang turut berkongsi tentang pengalaman yang sama dialami oleh ibu dan ayah mereka. Ramai netizen juga mendoakan agar suami isteri ini kekal bersama hingga ke syurga.

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 3


[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 4

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 5

[VIDEO] Isteri Kekal Setia Menjaga Suami Lumpuh 32 Tahun Buat Netizen Sebak 6

Sumber: Facebook Ebit Lew

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥“Tak Tahu Cerita Jangan Ganggu”, Jofliam Akhirnya Berdepan Staf Carl Samsudin
🔥Isu Cik Epal Kena Ayat Double Meaning, Carl Samsudin Off-Phone Diajak Bersemuka
🔥Ramai Fitnah Ungkit Isu Lama, Carl Minta Artis & Influencer Datang Minta Maaf

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram