Realiti Hidup Semasa

[VIDEO] Hangat Mengenai Isu LGBT, Ustaz Ebit Lew Nekad Jumpa ‘Kaklong’ Kawasan!

Jika diperhatikan, isu LGBT semakin hangat diperkatakan sejak kebelakangan ini. Sehinggakan ada aktivis secara terbuka cuba untuk memperjuangkan hak golongan LGBT ini menuntut hak kesamarataan. Sebelum ini, ramai saja yang menegah dengan menegur golongan ini menerusi laman sosial.

Namun, lain cara Ustaz Ebit Lew mendekati golongan ini bagi mendengar luahan mereka dan berkongsi sedikit ilmu dengan harapan ada sinar baru buat mereka.

BACA: [VIDEO] Maknyah Semoga Allah Selamatkan & Terima Taubat – Netizen Puji Dakwah Ustaz Ebit Lew Menyantuni Golongan Mak Nyah

Menurut ustaz Ebit Lew, dirinya telah mendekati komuniti Mak Nyah dan memberi nasihat kepada golongan berkenaan secara baik. Ini ujian bagi mereka, golongan begini ingin berubah namun kita sebagai orang biasa perlulah membimbing mereka. Kita buat baik untuk Allah sayang.

Temubual bersama golongan maknyah.

Bergenang air mata dengar mereka.

Maknyah.. malam tadi dapat jumpa ramai maknyah..mereka semua baik dengar nasihat. Masa mula cerita pasal mak.ayah masing-masing sebak. Jika duduk dekat situ nampak mata mereka semua bergenang walau berbual santai. Kita semua sama-sama dahagakan kebaikan dan dekat diri pada Allah.

Saya percaya kebesaran Allah itu ubat bagi segala hati..Doakan saya yang belum tahu nasib akhir saya nanti..Doakan nanti teringin nak bawa mereka semua 3hari belajar santai iman amal dan muhasabah diri. Pohon doa semua yer..semoga jadi asbab kebaikan dan hidayah-ebitlew

Rata-rata pengikut di laman sosial memuji usaha yang dilakukan oleh Ustaz Ebit Lew. Cara dakwah yang lemah lembut dan menyantuni golongan ini, harus dipuji.

Dakwah secara bersemuka dan lemah lembut…

Semoga dipermudahkan…

Sumber: IG Ustaz Ebit Lew

21
like
13
love
6
haha
1
wow
2
sad
5
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.