Viral

[VIDEO] Dirasuk Lepas Tonton Filem ‘Makmum’, Lelaki Ini Bongkar Kisah Sebenar!

Filem seram berjudul ‘Makmum’ yang mula ditayangkan sejak 15 Ogos nampaknya semakin menghantui penonton. Rata-rata yang sudah menyaksikan filem ini menyifatkan ia amat menakutkan sekali. Lebih mengejutkan, ada pula kejadian rasuk yang berlaku apabila sekumpulan remaja selesai menonton karya dari Indonesia ini. Perkara itu sudah tular di media Twitter sekitar Sabtu lalu dan ketika itu, mereka semua sedang berada di dalam kereta.

Baca : [VIDEO] Kecoh Pocong Main Lock Kereta, Tapi Makhluk Atas Bumbung Paling Win!

Benda ni jadi lepas kami balik tengok ‘Makmum’

Sedang elok memandu, mereka telah memasuki jalan yang salah sekali gus mencetuskan suasana panik. Dalam kegelapan tersebut, ada pula yang sempat bergurau dan mula menyanyikan lagu mistik berjudul ‘Ulek Mayang’.

Aku ringkaskan IG Story untuk korang

Dalam detik ini, lelaki bernama Fayyan yang beradi di seat belakang mula bersikap pelik. Walaupun dia sudah menyuruh rakan-rakannya berdiam daripada terus bercakap tentang babak seram dalam filem ‘Makmum’, mereka mengendahkan permintaan tersebut. Suasana bertukar semakin seram dan tak siapa menyangka Fayyan rupa-rupanya telah dirasuk. Jika diteliti semula, kalian pasti boleh mendengar suara Fayyan yang tiba-tiba berubah menjadi garau.

Aku fobia dengan lagu Ulek Mayang

Video tersebut sememangnya mengundang pelbagai spekulasi dan ada pula yang menyifatkan ia sebagai gimik atau promosi semata-mata. Namun akhirnya, Fayyan sendiri telah membuat penjelasan dan menceritakan semula kejadian yang menimpanya pada malam tersebut.

Bila mereka mention kalimah Allah, aku jadi panas

Pastinya mereka semua tidak merancang perkara ini dan semuanya terjadi di luar kawalan masing-masing. Rupanya, ini bukanlah kali pertama Fayyan berhadapan dengan kejadian dirasuk. Namun  begitu, apa yang terjadi sudah pun berlalu dan Fayyan bersyukur kerana tiada insiden buruk yang berlaku kepada mereka di atas jalan tersebut.

Sumber : Twitter Issarieffay, Puteri Nooreen dan Yan

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×