Viral

[VIDEO] Dibidas PU Amin Di Instagram, Instafamous Ini Tampil Pertahan Diri

Menjadi seorang instafamous di media sosial sudah pasti akan menarik perhatian netizen dalam setiap perkara yang dilakukan. Mungkin perkara biasa bagi instafamous menjawab segala pertanyaan diajukan oleh netizen yang diselang-selikan dengan gurauan dan jenaka. Tetapi kadangkala boleh mendatangkan salah faham dan terlalu melampau bagi individu lain untuk menerima gurauan tersebut yang dianggap keterlaluan.

BACA: Sebab Gemar Tayang Pakwe Di IG Instafamous Beby Toratora Dikecam

Baru-baru ini, Pencetus Ummah (PU) Amin telah memuat naik kapsyen di Instagram (IG) membidas tindakan seorang instafamous gara-gara menjawab soalan daripada netizen berkaitan perkara yang tidak sepatutnya dikongsi kepada umum.

Dalam kapsyen dimuat naik, PU Amin telah menegur instafamous tersebut mengenai kem4luan lelaki dijadikan bahan gelak dan tidak sesuai untuk dikongsikan kerana kebanyakan pengguna media sosial di Malaysia adalah remaja dan kanak-kanak. Apa yang dikongsi mungkin kelihatan kecil tetapi kalau tidak dibendung, video sebegini akan dibuat seperti halal.

Namun demikian, teguran yang dibuat PU Amin ini telah dibalas oleh instafamous berkenaan yang tampil mempertahankan dirinya melalui video IG Story. Instafamous tersebut bernama Noreen mengatakan bahawa dia tidak faham mengapa PU Amin mahu menasihatinya secara terbuka menyebabkan netizen salah faham dan telah menerangkan mengenai video yang dimuat naik sebelum ini.

Noreen turut menyalahkan media yang sengaja membuat headline cerita mengenai dirinya sehingga netizen salah faham dengan kenyataan yang dibuat dan mengatakan dia tidak mencabar PU Amin dan hanya mahu berbincang mengenainya.

Sumber: IG Pencetus Ummah Amin & Norreen143

2
like
3
love
25
haha
2
wow
3
sad
16
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.