International Inspirasi

[VIDEO] Daud Kim Lamar Semula Bekas Isteri, Terbuka Hati Untuk Masuk Islam Juga

[VIDEO] Daud Kim Lamar Semula Bekas Isteri, Terbuka Hati Untuk Masuk Islam Juga 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Mengumpul lebih 2 juta pengikut, Daud Kim merupakan antara YouTuber yang popular dengan content Islamik. Selepas melafazkan syahadah, namanya melonjak apabila video yang memaparkan kehidupan sehariannya sebagai saudara baharu di Korea Selatan itu mendapat sambutan luar biasa terutamanya dari negara yang penduduk majoritinya bergama Islam termasuklah di Malaysia.

BACA: 6 Hari Tidur Tepi Rumah, Pemuda Jadi Asbab Mualaf Cina Dekati Islam


Daud Kim lamar semula bekas isteri untuk berkahwin sekali lagi…berjanji akan jadi lebih baik

Minggu lepas, Daud Kim telah membuat kejutan besar apabila melamar semula bekas isterinya sekali gus memperkenalkannya pada khalayak ramai. Menurutnya mereka pernah berkahwin sekitar 4 tahun lalu dan dikurniakan seorang anak lelaki yang comel, namun rumah tangga tersebut tak bertahan lama atas beberapa sebab. Dalam video tersebut, mereka telah bertemu di sebuah kafe yang juga merupakan tempat luangkan masa sewaktu muda dulu. Sambil menyerahkan sejambak bunga dan sebentuk cincin lamaran, Daud Kim turut berjanji kepada wanita bernama Mia tersebut bahawa dia akan jadi ketua keluarga yang lebih baik.

Will you marry me again?

Will you marry me again?

Posted by Daud Kim on Wednesday, November 11, 2020

Akhirnya isteri masuk Islam juga..

Tak cukup dengan itu, baru-baru ini pula Daud Kim berkongsi detik isterinya itu memeluk agama Islam pula. Selain berasa sangat tenang setelah mengucapkan 2 kalimah syahadah, Mia malah mengakui sebelum itu banyak didatangi mimpi tentang pencarian Yang Maha Esa. Rupa-rupanya dia dah familiar dengan Islam memandangkan dahulu datuknya merupakan seorang penganut agama tersebut dan dilahirkan di Kyrgyzstan sebelum menjadi rakyat tetap Korea Selatan sewaktu zaman kanak-kanak.


My wife became a Muslim

My wife became a Muslim

Posted by Daud Kim on Monday, November 16, 2020

Sumber: FB Daud Kim


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram