Viral

[VIDEO] Dah Atas Jalan, Driver Lupa Seguni Bawang Tertinggal Di Bumbung Kereta

[VIDEO] Dah Atas Jalan, Driver Lupa Seguni Bawang Tertinggal Di Bumbung Kereta 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Pernahkah anda meletakkan sekejap barang di atas bumbung kereta, namun akhirnya terlupa untuk mengambilnya semula? Mungkin sukar digambarkan, tapi pastinya kejadian seperti itu pernah berlaku di kalangan kita semua. Lebih melucukan, perkara sedemikian rupa hanya disedari selepas beberapa ketika ataupun apabila diberitahu oleh orang lain. Begitu juga situasi yang berlaku kepada seorang pemandu kereta ini.

BACA : Salah Masuk Kereta Ingatkan Abang E-Hailing, 3 Remaja Melulu Keluar Sebab Malu

Jangan lupakan bawang anda

Tidak pasti dari manakah dia memulakan pemanduan, ternyata driver berkenaan tidak sedar bahawa dirinya sudah terlupa membawa masuk seguni bawang ke dalam kereta. Hasilnya, barangan dapur itu terus ‘tersadai’ elok di atas bumbung kereta. Mujur sahaja ia tidak tergolek bertaburan ke atas jalan raya. Dalam keadaan lampu isyarat merah, seorang pemuda yang prihatin telah datang dari belakang dan memberikan bawang tersebut kepada ‘tuannya’ sebelum kembali ke kenderaannya sendiri.


Mak aku pernah bawa kucing sebab dia tak perasan

Dikongsikan 2 hari lalu, rakaman berdurasi 20 saat itu sudah berjaya meraih hampir 20 ribu retweet daripada netizen. Selain memberikan komen-komen berseloroh dan memuji kebaikan pemuda kereta belakang, mereka mula berkongsikan pengalaman yang seakan-akan sama tatkala terlupa ada barang di atas kereta. Jangan kata kasut atau buku sahaja, seorang netizen sempat mendedahkan ibunya membawa kucing yang ‘tercongok’ di atas bumbung hingga dihon berkali-kali oleh pengguna jalan raya lain.

[VIDEO] Dah Atas Jalan, Driver Lupa Seguni Bawang Tertinggal Di Bumbung Kereta 2

[VIDEO] Dah Atas Jalan, Driver Lupa Seguni Bawang Tertinggal Di Bumbung Kereta 3

[VIDEO] Dah Atas Jalan, Driver Lupa Seguni Bawang Tertinggal Di Bumbung Kereta 4

Sumber : Twitter Toon Seri Anthraxxxx

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya