Viral Tips Berguna

Cucu Payah Hisap Susu Botol, Atuk Terpaksa ‘Menyamar’ Sebagai Ibu Breastfeeding

Cucu Payah Hisap Susu Botol, Atuk Terpaksa 'Menyamar' Sebagai Ibu Breastfeeding 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Rutin menjaga bayi kecil memang sungguh memenatkan bagi seorang suri rumah. Lagi-lagi apabila anak sudah mula membuat perangai, kesabaran si ibu seakan-akan teruji sekali gus mencetuskan tekanan jiwa sekiranya gagal dikawal dengan baik. Akan tetapi, bantuan yang diberikan oleh orang sekeliling sebenarnya sangat penting untuk meringankan sedikit beban tersebut. Persis sebuah rakaman yang viral ini, idea kreatif seorang datuk ini nyatanya mencuri perhatian ramai.


BACA : [VIDEO] Ingat Bergurau, Suami Bersujud Nangis Lepas Nampak Botol Susu Di Bilik

Kepada ayah-ayah kat luar sana yang payah nak bagi anak susu…

Daripada perkongsian wanita bernama Wendy Rangel di TikTok, dia mendedahkan anaknya mengalami kesukaran untuk minum susu botol. Mendapat satu idea yang cukup bernas, ayahnya pula  seakan-akan cuba ‘menyamar’ sebagai ibu yang konon-kononnya bakal memberikan susu daripada badan. Selepas memotong sedikit bajunya kepada bulatan kecil, warga emas ini telah memasukkan botol susu di situ lalu bersedia untuk ‘menyusukan’ cucunya. Taktik ini benar-benar menjadi apabila anak kecil itu terlihat selesa menghisap susu ibarat berada di pangkuan ibu.

@xo.weendyy

To all the dads out there who struggle with their little ones not taking the bottle 😂💀 #fyp #foryou #parati #fypシ #4u #grandchild

♬ original sound – Wendy Rangel

Tunjuk video ni masa cucu dah besar nanti, mesti lawak gila

Lebih melucukan apabila datuknya sempat pula mendodoikan bayi berkenaan dengan lagu yang kedengaran begitu comel. Meraih lebih 8 juta tontonan sejak dimuat naik, gelagat mereka sekeluarga berjaya menambat hati netizen. Bukan sahaja terhibur dengan gelak ketawa daripada suara ibu berkenaan, malahan ramai memuji pengorbanan yang dilakukan datuk ini demi memastikan cucunya minum susu secukupnya.

Cucu Payah Hisap Susu Botol, Atuk Terpaksa 'Menyamar' Sebagai Ibu Breastfeeding 2


Cucu Payah Hisap Susu Botol, Atuk Terpaksa 'Menyamar' Sebagai Ibu Breastfeeding 3 Cucu Payah Hisap Susu Botol, Atuk Terpaksa 'Menyamar' Sebagai Ibu Breastfeeding 4


Sumber : TikTok Wendy Rangel

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?
🔥Sempat Berbalas Ayat Masa Perit Bersalin, Scene ‘Tak Logik’ RASN Curi Tumpuan

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram