Semasa

[VIDEO] Cemas Insiden Bot Dibawa Datuk Terbalik, Sayu Dengar Cucu Meraung

[VIDEO] Cemas Insiden Bot Dibawa Datuk Terbalik, Sayu Dengar Cucu Meraung 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Selepas pergerakan rentas daerah dibenarkan, memang ramai yang ambil kesempatan menjenguk serta melepaskan rindu terhadap ahli keluarga. Namun begitu, soal keselamatan tetap perlu diberi keutamaan agar mengelakkan sebarang kejadian tak diingini.

BACA: [VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta

Niat 6 sekeluarga bersiar menaiki bot bertukar tragedi cemas

Sekitar 11.30 pagi semalam, enam sekeluarga telah melalui detik cemas apabila bot dinaiki mereka terbalik di sebuah lokasi di Bandar Penawar, Johor. Seorang datuk difahamkan membawa 2 anak saudara dan 3 cucu saudaranya yang datang dari Batu Pahat untuk bersiar-siar menaiki bot sebelum mereka pulang. Walau bagaimanapun, bot dinaiki mereka nyaris karam akibat ombak kuat.

[VIDEO] Cemas Insiden Bot Dibawa Datuk Terbalik, Sayu Dengar Cucu Meraung 2


Mujur disedari pihak berdekatan..

Pengurus Rumah Rakit Ikhwan, Muhammad Asyraf Mahdom menyedari kejadian itu apabila ternampak mereka yang berada di dalam bot berhampiran rumah rakitnya melambai dan jerit meminta pertolongan. Justeru, dia bersama anggota RPU bergegas ke lokasi terbabit. Ketika itu, semua ahli keluarga tersebut sedang berpaut serta terkapai- kapai dalam muara sungai.

[VIDEO] Cemas Insiden Bot Dibawa Datuk Terbalik, Sayu Dengar Cucu Meraung 3
Kredit foto: Harian Metro

Kanak-kanak trauma & menangis…boleh tenggelam jika tiada orang datang selamatkan

Menurut laporan Harian Metro, kejadian berlaku apabila bot terbabit dinaiki air ketika membelok sebelum akhirnya terbalik. Mujurlah tindakan pantas beberapa anggota RPU yang terjun ke dalam sungai bersama jaket keselamatan menyelamatkan mereka semua sebelum dibawa ke jeti berhampiran. Susulan insiden tersebut, kesemua mereka agak trauma dan menangis kerana mungkin boleh ajal tenggelam jika tiada sebarang pihak berdekatan ketika itu.


@naiemcoolzest

Semoga selamat semuanya..lokasi xketahui..doakan mereka ya guys! #fyp #fypシ #foryoupage #fishing #pancing #joran #mengai #angler

♬ original sound – Naiem – Naiem

Sumber: TikTok naiemcoolzest & Harian Metro

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] “Macam Family Je” – Bini Kerdil Curi Tumpuan Jalan Dipimpin Suami & BFF
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah
🔥[VIDEO] Telefon Unlock, Gadis Panik Teruk Teman Lelaki Rampas Buat ‘Spotcheck’

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram