Viral Santai

[VIDEO] Cashier Struggle Tahan Gelak, Ayah Selamba Masuk Kedai Pakai Face Anak

[VIDEO] Cashier Struggle Tahan Gelak, Ayah Selamba Masuk Kedai Pakai Face Anak 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Dalam mendepani wabak Covid-19, terdapat beberapa peraturan atau SOP yang perlu diikut bagi mengekang penularannya termasuklah memakai pelitup mulut dan hidung (face mask) ketika keluar rumah. Tak kiralah yang tua mahupun muda, alat perlindungan itu wajib dipakai malah mana-mana individu yang didapati tidak mematuhi SOP akan dikenakan kompaun sebanyak RM1,000.

BACA: [FOTO] Viral Encik Suami ‘Berhempas’ Masak Kat Dapur, 1001 Gaya Lawak Dibuatnya

Tertinggal dekat rumah…ayah selamba rembat face mask anak sampai cashier tahan gelak

Walau bagaimanapun, baru-baru ini tular sebuah video yang memaparkan penampilan seorang bapa memakai pelitup mulut dan hidung yang agak lucu. Kejadian itu dirakam oleh isterinya, Deeyla Rusly ketika mereka sekeluarga bertandang ke sebuah kedai serbaneka. Gara-gara miliknya telah tertinggal di rumah, lelaki berkenaan selamba membeli-belah sambil memakai face mask anaknya yang nampak ketara bersaiz kecil pada wajahnya. Selain menjadi tumpuan ramai, staf di kaunter pembayaran turut menahan ketawa kerana tak mahu dilihat seperti kurang sopan terhadap pelanggan.


@deeylarusly

@aiimeruljuanim pak hang buat malu ja😂 dia masuk keta tgok balik muka dia baru perasan huduh nak mampoih🤣 gasakk piiii #fyp #covid2020 #maskon

♬ Happy Laughing – Sound Effect

Kalau isteri lain dah marah suami ni…takpelah janji dia bagus patuh SOP

Tak cukup dengan itu, Puan Deeyla turut mendedahkan bahawa suaminya memang jenis tak kisah asalkan selesa dipakai. Selain dipuji netizen kerana tetap cuba patuh SOP, video terbabit telah meraih lebih 80 ribu jumlah views setakat ini.

[VIDEO] Cashier Struggle Tahan Gelak, Ayah Selamba Masuk Kedai Pakai Face Anak 2

[VIDEO] Cashier Struggle Tahan Gelak, Ayah Selamba Masuk Kedai Pakai Face Anak 3


[VIDEO] Cashier Struggle Tahan Gelak, Ayah Selamba Masuk Kedai Pakai Face Anak 4

Sumber: TikTok @deeylarusly

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram