Viral

[VIDEO] Budak Sekolah Syok ‘Konvoi’ Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang

[VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sebelum ini, media sosial telah kecoh dengan tindakan sekumpulan pelajar sekolah menengah yang membanjiri jalan raya dengan kenderaan masing-masing. Biarpun aksi mereka itu dikatakan sekadar cara untuk meraikan keseronokan sejurus tamatnya peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), namun ia sebenarnya boleh memberikan kesan buruk terhadap diri sendiri dan keselamatan pengguna jalan raya lain.


BACA: Viral Video Pelajar Sekolah Seronok Habis SPM, PU Rahmat Bagi Pesanan Deep

Bawa motor tak pakai helmet

Belum reda dengan isu terbabit, seorang pengendali akaun Twitter bernama @myshahmi ada berkongsi satu rakaman yang memaparkan gelagat beberapa murid yang lengkap dengan uniform sekolah sedang menunggang laju motosikal. Dalam pada itu, apa yang membimbangkan adalah kerana kesemua mereka dilihat tidak memakai topi keledar keselamatan.

[VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 2
Gambar sekadar hiasan

‘Syok’ bawa motor, rupanya ada polis kejar

Namun begitu, lagak jaguh yang ditampilkan oleh kumpulan pelajar berkenaan bukanlah hebat seperti yang disangka. Di hujung rakaman video tersebut, kelihatan dua buah motosikal yang dinaiki oleh pegawai polis dilihat sedang mengekori mereka dari arah belakang. Menyedari insiden tersebut, perakam yang berada di dalam kereta sempat bergelak tawa bersama rakan-rakan.


Baru habis SPM, tak pasal-pasal dapat surat saman

Babak berkenaan telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Biarpun perbuatan sekumpulan pelajar itu dianggap menyalahi undang-undang, namun rata-rata netizen kelihatan terhibur dan sempat berseloroh di ruangan komen. Keseluruhannya, video tersebut telah mendapat lebih 88 ribu tontonan setakat ini.


[VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 3

[VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 4

[VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 5 [VIDEO] Budak Sekolah Syok 'Konvoi' Motor, Rupanya Ada Yang Follow Di Belakang 6

Sumber: Twitter myshahmi

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook