Cinta & Perhubungan Viral

[VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-“Buat Apa Semua Dapat Pahala”

[VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Asalkan sudah bersedia dari segi kewangan dan kematangan berfikir, apa salahnya untuk berkahwin di usia muda? Mungkin ada mulut-mulut orang sekitar yang akan sedap mengata. Namun semua itu tidak penting kerana yang bernikah dan melayari cabaran hidup bersama adalah suami isteri itu sendiri. Bukanlah ‘mak cik bawang’ yang sentiasa mengumpat tanpa henti.


BACA : 7 Tahun Kahwin Baru Ada Zuriat, Anak Umur Setahun Kini Bakal Pisah Dengan Suami

Tak sabar nak jumpa baby

Tatkala pelajar sekolah menengah atasan runsing tentang pelajaran mereka, siapa menduga pasangan di bawah mencipta makna bahagia mereka sendiri. Gadis Tingkatan 5 ini sudah bertemu jodoh dan kahwin dengan suaminya yang baru berusia 19 tahun pada bulan Mei lalu. Meskipun sangat muda, kedua-duanya tampak serasi hidup berdua malah kini sedang menantikan kehadiran anak sulung.

[VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 2

Buat kerja sekolah ada orang teman…Buat apa semua dapat pahala

Meskipun sering dipersoal mengapa kahwin terlalu awal dengan andaian tiada masa untuk enjoy, gadis muda berkenaan tenang menjawabnya. Paling menyeronokkan, dia berseloroh mempunyai teman ketika menyiapkan kerja sekolah dan meraih banyak pahala dalam segala macam hal. Belum 24 jam dimuat naik, rakamannya di TikTok berjaya mendapat 1.1 juta tontonan.


@akma.nasri

janji xkcau laki org 😜 #masukberandafyp #foryoupage

♬ bunyi asal – wife irwan fahmie🌹 – wife irwan fahmie🌹

Semoga kekal hubungan awak berdua…Rezeki kahwin muda

Netizen yang mengetahui kisah indah mereka juga terus mendoakan benda baik-baik. Kata mereka, mungkin bernikah awal adalah lebih bagus berbanding membuat macam-macam benda haram tanpa ikatan sah.

[VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 3 [VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 4 [VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 5 [VIDEO] Budak Sekolah Kongsi Bahagia Kahwin Muda-"Buat Apa Semua Dapat Pahala" 6

Sumber : TikTok akma nasri & Instagram anak nasri

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook