Viral

[VIDEO] Bijak Hurai Pasal Planet, Ini Reaksi Yusuf Bila Jumpa Angkasawan Negara

[VIDEO] Bijak Hurai Pasal Planet, Ini Reaksi Yusuf Bila Jumpa Angkasawan Negara 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Bukan sahaja comel, malahan sikap berbudi bahasa dan kebijaksanaan yang ditunjukkan oleh Yusuf Iskandar sering sahaja mencuri hati ramai peminatnya. Sejak lahir sehingga sekarang, anak sulung kepada selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha ini sudah berjaya mengumpul sekitar 2.8 juta peminat. Tahun lalu pernah viral video di mana kanak-kanak tersebut sangat petah bercerita tentang sistem suria meskipun usianya masih lagi muda.


BACA : [VIDEO] Singgah Masuk Kedai Buku, Ramai Kagum Lihat Attitude Yusuf Iskandar

Apa sahaja berkaitan sistem suria akan buat Yusuf teruja

Terutamanya apabila melibatkan pelbagai jenis planet, ternyata perkara berkaitan dengan angkasa lepas selalu saja membuatkan Yusuf teruja. Bahkan apabila dibawa ke kedai buku sekali pun, bahan bacaan yang dipilih semuanya mempunyai kandungan tentang sistem suria. Sebagai ibu bapa yang cukup menyokong minat anak sendiri, Hairul dan Azreen memberikan galakan penuh termasuklah menyediakan kek hari jadi bertemakan planet pada hari jadi Yusuf.

Beruntungnya awak dapat jumpa Angkasawan Negara

Umpama mimpi yang menjadi realiti, semalam dia juga berpeluang bertemu sendiri dengan Dr Sheikh Muszaphar Shukor. Tidak tergambar rasa gembira di hati, Yusuf dilihat terlalu excited sambil duduk dengan selesa di pangkuan Angkasawan Malaysia Pertama tersebut. Meskipun awalnya agak malu-malu, abang kepada Alisa Aisyah ini tidak kekok bercerita tentang planet kegemarannya iaitu Jupiter. Menjengah ruangan komen, netizen menyifatkan kanak-kanak berkenaan cukup beruntung selain memuji kepintaran yang ditunjukkan.


[VIDEO] Bijak Hurai Pasal Planet, Ini Reaksi Yusuf Bila Jumpa Angkasawan Negara 2

[VIDEO] Bijak Hurai Pasal Planet, Ini Reaksi Yusuf Bila Jumpa Angkasawan Negara 3

[VIDEO] Bijak Hurai Pasal Planet, Ini Reaksi Yusuf Bila Jumpa Angkasawan Negara 4

Sumber : Instagram Yusuf Iskandar, Hairul Azreen, Twitter xzzirddn,

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram