Hiburan Viral

[VIDEO] “Berdirinya Saya Di Sini, Untuk Mohon Maaf Pada Upin & Ipin..” – Fizi

[VIDEO] “Berdirinya Saya Di Sini, Untuk Mohon Maaf Pada Upin & Ipin..” – Fizi

Sharing is caring!

Di saat kita semua menyambut Syawal dalam normal baharu minggu lepas, tiba-tiba kecoh pula mengenai ayat lancang yang terkeluar daripada Fizi iaitu salah satu watak dalam animasi terkenal Upin & Ipin. Semuanya berpunca apabila karakter kanak-kanak itu terlepas cakap bahawa anak yatim takkan masuk ke syurga, sekali gus mencetuskan rasa tak puas hati dalam kalangan peminat yang rata-ratanya dari Indonesia dan Malaysia.

BACA: Watak Fizi Dikecam Buat Upin & Ipin Nangis, Netizen Terkejut Dialog Lancangnya

[VIDEO] “Berdirinya Saya Di Sini, Untuk Mohon Maaf Pada Upin & Ipin..” – Fizi

Saya mohon maaf pada Upin & Ipin…janganlah marah Fizi lagi (minit 3:27)

Sejak tularnya babak kontroversi dalam episod berjudul ‘Syahdunya Syawal’ tempoh hari, pihak penerbit Upin & Ipin sebelum ini memaklumkan permohonan maaf gara-gara telah membuatkan ramai berbalah di laman sosial. Dan sekitar jam 4 petang tadi, watak Fizi sendiri telah tampil untuk memberi kenyataan maaf. Antara isi ucapan dalam video berdurasi 5 minit tersebut adalah dialog panas terbabit katanya tak disengajakan. Justeru, Fizi juga berharap orang ramai tak memarahinya lagi kerana dia sudah insaf dan menyesali kejadian tersebut.

Jangan nangis…kita kan sahabat selamanya

Apa yang lebih menyentuh perasaan adalah watak utama kembar itu juga memberitahu bahawa mereka sudah lama memaafkan kesilapan terbabit dengan alasan bahawa nilai persahabatan mereka jauh lebih penting. Tak sampai 1 jam video animasi khas berkenaan dimuat naik, ia telah meraih lebih 200 ribu jumlah tontonan di laman YouTube rasmi Les’ Copaque Production dan disambut oleh reaksi positif daripada rata-rata netizen.

Sumber: YouTube Les’ Copaque Production & Twitter syedaaliff

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram