Inspirasi Santai

[VIDEO] Baru Raih Degree, Instafamous Terkenal Pasang Niat Mahu Digelar ‘Prof’

[VIDEO] Baru Raih Degree, Instafamous Terkenal Pasang Niat Mahu Digelar 'Prof' 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Umum mengetahui bahawa beberapa buah Institusi Pengajian Tinggi (IPT) telah selesai mengadakan hari graduasi. Jika sebelum ini penyanyi Najwa Latif menjadi perhatian di pentas konvokesyen Universiti Malaya, kali ini giliran seorang ikon media sosial yang mesra dipanggil Alif Teega pula naik ke pentas yang sama. Dia memaklumkan baru sahaja meraih Ijazah Sarjana Muda atau degree dalam sidang yang berlangsung sebentar tadi.

BACA: [VIDEO] Gaji First RM14K.. -Dulu Jual Insuran, Instafamous Dedah Gaji Sekarang

Difahamkan, Alif Teega atau nama penuhnya Mohd Hazalif Bin Mohd Hazani merupakan seorang graduan dalam bidang Pengurusan Muamalat dari universiti nombor satu Malaysia itu. Dalam Instagramnya, dia turut memuat naik video moment sewaktu namanya dipanggil oleh pengacara majlis.


[VIDEO] Baru Raih Degree, Instafamous Terkenal Pasang Niat Mahu Digelar 'Prof' 2

Mahu jadi ‘Profesor’ seperti ayah

Selepas moment graduasi itu, isterinya juga sempat bertanyakan beberapa soalan mengenai arah tuju Alif selepas ini. Menariknya, pemuda ini memberitahu bahawa dia memasang impian tinggi demi mengikut jejak langkah ayahnya bergelar seorang ahli akademik ternama.

Mahu autoriti bila bercakap. Bukan nak kejar famous..

Dalam masa yang sama, lelaki itu memaklumkan dia berhasrat sedemikian bukan untuk mengejar populariti semata-mata. Sebaliknya, dia lebih selesa menyampaikan dakwah dan berkongsi informasi kepada orang ramai menerusi kelayakan yang diraihnya dalam sesuatu bidang ilmu berkenaan.


[VIDEO] Baru Raih Degree, Instafamous Terkenal Pasang Niat Mahu Digelar 'Prof' 3

Sumber: Instagram Alif Teega & aisyahhijanah

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya