Cinta & Perhubungan Hiburan

[VIDEO] Baru Jumpa Selepas Bersalin, Reaksi Anak Tiri Mawar Buat Ramai Terharu

Pada tanggal 13 Mac yang lalu, Mawar Rashid telah selamat melahirkan seorang cahaya mata lelaki pada pukuI 11.33 malam. Pertama kali merasai pengalaman melahirkan anak, Mawar bersyukur kerana dapat melahirkan bayi sulungnya yang seberat 3.4 kg itu secara normal tanpa anestesia. Suami Mawar, Raf Yaakob turut kagum dengan kekuatan dan peng0rbanan isterinya itu untuk melahirkan anak mereka.

BACA: [VIDEO] Kongsi Rakaman Baby Tendang Perut, Mawar Rashid Tak Sabar Jadi Ibu

Semalam, Mawar sempat berkongsi sebuah rakaman video di akaun Instagram miliknya. Menerusi rakaman tersebut, Raf terlihat mendodoikan anaknya itu buat kali pertama.

Lagu dodoi dari papa buat Rafael buat kali pertama ketika Rafael lahir

Mendodoikan puteranya itu dengan lagu selawat, Mawar meluahkan rasa bahagianya kerana dapat menyaksikan momen yang begitu berharga baginya. Terbaru hari ini, Raf pula ada memuatnaik sebuah video yang memperlihat kedua anak hasil perkahwinannya yang pertama, Raysaa Chanela dan Raden Rayyan bertemu dengan ibu tiri mereka itu buat pertama kali selepas bersalin.

Sangat caring diorang ni dekat mummy…

Reaksi gembira kedua Raysaa Chanela dan Raden Rayyan menyambut dan memimpin Mawar itu telah menarik perhatian warga netizen yang ratanya terharu melihat keakraban dan keprihatinan anak tiri Mawar itu terhadapnya meskipun dia hanyalah ibu tiri mereka.

Ada juga yang bertindak memuji Mawar kerana sungguh ikhlas menyayangi anak tirinya sehingga mereka begitu sayang dengannya. Sifat keibuan dan penyayang Mawar dikatakan sangat terserlah dan tidak dibuat-buat.

Mawar ni muka lembut & penyayang…sayang dia pun bukan buat2
Mawar layan dia orang macam anak sendiri…tu anak2 syg 
Mawar beruntung.. boleh tengok camne diorang sayang awk

Sebaknyaa…suka betul tgk anak2 Raf sayang gila mummy dia
Penuh dengan kasih sayang walaupun sekadar ibu tiri

Sumber: IG rafyaakob, mawarashid

[instagram-feed]