Viral Semasa

[VIDEO] Angkara Salah Faham, Ibu Kandung 17 Tahun Larikan Bayi Dari Ibu Angkat

[VIDEO] Angkara Salah Faham, Ibu Kandung 17 Tahun Larikan Bayi Dari Ibu Angkat 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Antara perkara yang paling ditakuti oleh ibu bapa adalah melihat anak-anak mereka dilarikan oleh orang lain. Oleh itu, pelbagai cara akan dilakukan bagi memastikan cahaya mata sentiasa selamat dan berada hampir dengan mereka ketika berada di tempat awam.

BACA: Anak Susah Nak Makan Tapi Obesiti, Sekali ‘Kantoi’ Mak Bagi Susu 20 Kali Sehari


Larikan bayi 5 bulan, rupanya ibu kandung tengah tunggu di tempat motor sebelum beredar bersama

Sebuah rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di Pusat Transformasi Bandar (UTC) Melaka memaparkan seorang lelaki mengendong keluar bersama baby berusia 5 bulan ke tempat letak motosikal. Tidak lama kemudian, seorang wanita yang dipercayai ibu kandung kepada bayi berkenaan turut muncul di kawasan berkenaan. Wanita berusia 17 tahun terbabit turut membonceng motosikal bersama-sama dan berlalu pergi dari tempat kejadian.

Anak dirampas ketika mak angkat sedang buat IC, rupanya berlaku sebab salah faham antara keluarga

Memetik laporan Harian Metro, ibu angkat kepada bayi berkenaan yang juga sedang hamil telah datang ke UTC untuk menguruskan kad pengenalan MyKid. Walau bagaimanapun, si kecil itu secara tiba-tiba dirampas dan telah pun dilarikan oleh lelaki terbabit. Menurut Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), kejadian itu dikategorikan sebagai perebutan anak angkat kerana punca kejadian tersebut berlaku adalah salah faham antara 2 buah keluarga.


[VIDEO] Angkara Salah Faham, Ibu Kandung 17 Tahun Larikan Bayi Dari Ibu Angkat 2

Sumber: FB Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram