Viral Hiburan

[VIDEO] Anak Hutang RM10k, Ibu Sampai ‘Menggigil’ Peminjam Hutang Datang Rumah

[VIDEO] Anak Hutang RM10k, Ibu Sampai 'Menggigil' Peminjam Hutang Datang Rumah 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Urusan berkaitan hutang adalah satu perkara yang tidak boleh dibawa main. Kecil ataupun besar nilainya, jika tidak dilangsaikan mungkin si peminjam akan membuka cerita tersebut atau menuntut pada ahli keluarganya pula.


BACA: Akaun Cuma Berbaki RM23  Berhutang, Lelaki Dilarikan Ada Skandal Isteri Orang

Datang rumah seorang makcik tuntut hutang RM10 ribu…Katanya tak dapat call anak

Itulah situasi yang dilalui oleh seorang warga emas ini apabila didatangi beberapa wanita yang mencari anak serta menantunya untuk menuntut ‘hutang’ sebanyak RM10 ribu. Mereka turut mendakwa bahawa kedua-duanya seolah-olah tidak dapat dihubungi langsung.

@junsyawalina

Tujuan rakaman bukan tuk aibkan sape2…Sampai nyonsong umah orang tuanya nak setel hutang… video pnjang..t smbung lg…

♬ original sound – Realperfume_withjunsyawalina – Realperfume_withjunsyawalina

Nasiblah si ibu jenis bertenang, cuba selesai cara baik…Siap ajak masuk rumah & berbincang

Walaupun terkejut dengan kehadiran mereka, namun mak cik tersebut masih bersikap tenang selain ajak masuk ke rumah untuk cuba menyelesaikan masalah dengan cara baik. Selepas memaklumkan situasi tersebut dengan si anak, mereka terus memberi alasan kononnya ingin mengambil dokumen berkaitan perjanjian hutang tersebut.


@junsyawalina

Anak menantu buat hal tapi maknye tetap lmbut tanya keadaan anak menantu…sabarnya mak dia… cik @sunshine.zuraly dah hbs sabar dah time ni…

♬ original sound – Realperfume_withjunsyawalina – Realperfume_withjunsyawalina

Rupa-rupanya prank kenakan mak sempena hari jadi…akui menggigil hadap situasi cemas

Namun tanpa disangka-sangka, ‘hitam putih’ yang dimaksudkan adalah jambangan hadiah serta buah-buahan khas untuk wanita tersebut. Rupa-rupanya, taktik menuntut hutang itu hanyalah prank terhadap warga emas itu sahaja sempena hari ulang tahun kelahirannya. Selain tersenyum gembira dan bersyukur atas tanda ingatan tersebut, dia turut akui sudah menggigil sebenarnya apabila tiba-tiba didatangi peminjam hutang.


@junsyawalina

Reply to @tengku_quden tengok sampai habis taw…jgn skip…sure korang rindu mak korang cam akk rindu mak akk…..Hargailah emak selagi ada….

♬ original sound – Realperfume_withjunsyawalina – Realperfume_withjunsyawalina

Sumber: TikTok Junsyawalina 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Dr Amalina Dikecam Gara-Gara Tak Balik Kerja Malaysia, Dr Rafidah Bidas Balik
🔥21 Tahun Hidup Tak Makan Nasi, Wanita Dedah Rasa Loya Sebab Nampak Macam Ulat
🔥Kena Block Beri Pendapat Pasal Dr Amalina Kutuk KKM? Pakar Ini Kongsi Cerita

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram