Hiburan Semasa

[VIDEO] “Alif Pergi Jumpa Papa Ye?” – Nora Imbau ‘Salam Terakhir’ Allahyarham

[VIDEO] "Alif Pergi Jumpa Papa Ye?" - Nora Imbau 'Salam Terakhir' Allahyarham 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Semalam, industri hiburan tanah air telah dikejutkan dengan berita pemergian anak kepada Nora Ariffin yang dilaporkan telah kembali ke rahmatullah.  Berita itu telah dikongsikan sendiri oleh Nora menerusi sebuah video di Instagram miliknya. Menyorot kronologi, Allahyarham Aliff Johan itu dikatakan telah menghembuskan nafas terakhir ketika dalam perjalanan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selepas ditemui pengsan di rumahnya.

BACA: Rindu Sangat Dekat Opah, Netizen Kagum Cara Atuk Luah Sayang Lepas Nenek Pergi

Video persembahan Aliff menyanyikan lagu ‘Salam Terakhir’

Lebih menyedihkan, ia merupakan kehilangan kedua terbesar dalam hidup Nora selepas pemergian suami kira-kira dua tahun yang lalu. Terbaharu, pelantun lagu ‘Samudera’ ini telah memuat naik satu rakaman video yang diambil sewaktu Allahyarham bertanding dalam sebuah pertandingan anjuran Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam pada beberapa hari lepas. Menyampaikan sebuah lagu ikonik daripada Allahyarham Sudirman, paparan itu nyata mengundang sebak di hati netizen.


[VIDEO] "Alif Pergi Jumpa Papa Ye?" - Nora Imbau 'Salam Terakhir' Allahyarham 2

“Alif Pergi Jumpa Papa..” – Nora Ariffin

Menerusi kapsyen, Nora dengan nada penulisan yang penuh syahdu memberitahu dia sudah mengampunkan segala dosa Allahyarham sepanjang hayatnya 20 tahun. Dalam masa yang sama, penyanyi itu juga mendedahkan Alif merupakan seorang anak yang sangat baik. Bahkan, pemuda itu sentiasa mengambil berat dan tidak pernah meninggi suara terhadapnya. Dengan berat hati, Nora kelihatan reda dengan kehilangan Alif bersama suami tercinta.

Dikebumikan berhampiran bapanya..

Sementara itu, Nora memaklumkan bahawa jasad Alif akan disemadikan di Bukit Kiara berhampiran dengan pusara Allahyarham Johan Nawawi. Menurut penyanyi wanita itu lagi, Alif juga akan disembahyangkan di sebuah rumah Allah di Kampung Tunku manakala majlis tahlil pada sebelah malam.


[VIDEO] "Alif Pergi Jumpa Papa Ye?" - Nora Imbau 'Salam Terakhir' Allahyarham 3

Sumber: Instagram itsnoraariffin


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram