Viral Fesyen & Gaya Hidup

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Kebiasaannya, sesebuah majlis perkahwinan akan diadakan mengikut tradisi dan adat resam keluarga atau masyarakat setempat. Perbezaan tersebut sahaja bukan daripada segi persalinan pengantin, malah turut melibatkan dekorasi pelamin serta tetamu yang hadir ke majlis berkenaan.


BACA: Penat Ditanya Bila Nak Kahwin, DSV Mengaku Makan Hati- Jaga Laki Kau Sudah

Share video kahwin sepupu di Sandakan…Ramai pula berkenan tengok pakai fesyen yang sama

Menerusi beberapa perkongsian di TikTok, seorang pemuda telah memuat naik rakaman sewaktu menghadiri acara perkahwinan sepupunya. Majlis yang diadakan di Sandakan, Sabah itu bagaimanapun menarik perhatian ramai apabila rata-rata keluarga hadir dengan mengenakan fesyen yang agak unik.

@hanzhjibangsanew

#foryoupage #fyp #fypシ #fypdongggggggg 😂😂😂

♬ เสียงต้นฉบับ – 我爱你王一波.❣️💫 – ปชช.

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 2

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 3

Masing-masing tak nak kalah pakai barang kemas…Dah biasa tengok suku ‘Suluk’ bergaya macam ni

Masing-masing dilihat sakan mengenakan barang kemas yang bersaiz besar dan mempunyai design unik. Difahamkan, senario seperti itu adalah biasa bagi golongan dari suku ‘Suluk’ di Sabah apabila ada majlis keraian.


[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 4

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 5

Bukan menunjuk tau, cuma macam dikira tradisi pakai emas…Bajau dan Bugis pun ada adat macam ni

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen seakan terpukau apabila melihat koleksi barang kemas kepunyaan keluarga berkenaan. Dalam pada itu, mereka juga turut memuji kecantikan serta keunikan penggayaan fesyen yang dibawakan ahli keluarga tersebut.


[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 6

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 7

[VIDEO] Adat Kenduri Unik Di Sabah, Satu Keluarga Melaram Pakai Barang Kemas 8

Sumber: Facebook Hja Aina Haji Bangsa & TikTok Hanzhajibangsanews

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Ramai Kecewa Pemilihan Juri MLM 2021, Shahrol Shiro Bandingkan Dengan Indonesia
🔥[VIDEO] 100 Markah, Peserta 13 Tahun ATNM Menangis Siti Nordiana Puji Melambung
🔥Dihukum Gantung Bersalah Edar Syabu, Ibu Tunggal 9 Anak Meraung Keluar Mahkamah

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook