Semasa Viral

Ustaz Mohd Kazim Elias Berehat Panjang

Ustaz Mohd Kazim Elias Berehat Panjang 1
Ustaz menunjukkan keadaan Stabil
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bukan sekadar artis malah helah sama dikisahkan berlaku kepada Dato Ustaz Mohd Kazim Elias atau singkataannya DUKE sejak dua hari yang lalu setelah beliau dilaporkan sakit dada semasa mengadakan ceramah di Bachok,Kelantan. Hebahan yang disebar meluas dalam media sosial itu menimbulkan suasanan keliru dan sedih dalam kalangan peminat dan penyokong setia beliau. Penyebaran berita palsu kematiaan Ustaz Mohd Kazim Elias bertiup kencang dalam media sosial seperti Facebook dan WhatsApp.  Kesahihan berita itu disangkal oleh Pembantu Peribadi Ustaz Mohd Kazim Elias dengan kemaskini Laman Fan Page Facebook milik Ustaz Mohd Kazim Elias yang menunjukkan Ustaz Mohd Kazim Elias sedang menjalani rawatan  prosedur Angiogram di Makmal Kardiologi Invasif di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan.

Ustaz menunjukkan keadaan Stabil
 

Pembantu peribadi Ustaz Mohd Kazim Elias mengharapkan sahabat terutamnya untuk tidak mengendahkan penyebaran berita palsu tersebut. Pada masa yang sama memperbanyakkan doa agar Ustaz Mohd Kazim Elias diberikan kesembuhan kesihatan dengan segera.

“Alhamdulilah keadaan DUKE semakin baik dan berita kematiaan adalah palsu. Diharapkan sahabat mengabaikan berita tersebut. Di HUSM ini DUKE mendapatkan rawatan terbaik dr pakar2 perubatan yg terlatih dan professional. Terima Kasih atas doa2 kalian” P.A. Ustaz Mohd Kazim Elias.

Antara yang turut menziarah dan kesal dengan penyebaran berita palsu tersebut adalah Senator Datuk Dr. Ashraf Wajdi yang merupakan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Beliau mengulas penyebaraan berita palsu itu kepada para pemberita semalam selepas merasmikan Mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan Pasir Puteh sebagaimana menurut laporan Berita Harian. Beliau antara lain berharap Ustaz Mohd Kazim Elias dapat meneruskan usaha dakwahnya selepas kembali sembuh. Beliau turut berkesempatan menziarahi Ustaz Mohd Kazim Elias di HUSM setelah Ustaz Mohd Kazim Elias dilaporkan mengalami kecederaan otot di jantungnya pada Jumaat lepas.

Rawatan Angiogram yang dijalankan pagi semalam melenakan Ustaz Mohd Kazim Elias. Namun kira-kira jam 10 malam Ustaz Mohd Kazim Elias sedar semula. Perkhabaran beliau sedar dan akan berehat panjang selepas ini disampaikan melalui Laman Fan Page miliknya.

“Update terkini 10.10pm 21/2/2016. DUKE baru sedar setelah menjalani prosedur angiogram pagi tadi. Terima kasih kpd pasukan perubatan dan seluruh kakitangan HUSM Kubang Kerian, Kelantan. Anda mmg terbaik. Nampaknya Datuk akan berehat panjang selepas ini.”

Para peminat masing-masing menyatakan rasa gembira dengan berita sedarnya beliau itu tetapi sedih dengan kebarangkalian Ustaz Mohd Kazim Elias akan bersara dalam bidang dakwahnya. Mereka mengharapkan agar Ustaz Mohd Kazim Elias berehat secukupnya sebelum dapat meneruskan kecindanan dakwah beliau yang girang bertenaga seperti sedia kala.

ustaz

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram