Cinta & Perhubungan Semasa

“Uri Mereka Saya Yang Cuci”- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Walaupun Sajat jarang memuatnaik gambar atau video memaparkan wajah kedua-dua anak angkatnya, namun ramai sedia maklum usahawan ini telah menjaga dua anak angkat sejak mereka bayi lagi. Malah menurut Sajat sebelum ini, menjaga dua bayi kecil bukanlah satu perkara mudah namun bagaimanapun dia berjaya juga mengharungi cabaran itu. Membahasakan diri sebagai ummi, kedua-dua anak angkat Sajat kini berusia empat tahun dan diberi nama Syahmi dan Syaza.

BACA: 25 Tahun Jaga Anak Angkat Penuh Kasih Sayang, Akhirnya Dia Dipulangkan Bila..

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 2

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 3

Uri mereka saya yang cuci dan tanamkan

Namun melalui perkongsian terbaru  dibuat Sajat di Instagramnya, telah memaklumkan satu perkara yang mendukacitakan dirinya. Selepas empat tahun menjaga dan memberikan kehidupan yang selesa terhadap Syaza dan Syahmi, kini terdapat pula pihak yang ingin mengambil anak-anak itu dan memisahkan mereka.

Ambil insurans.. dan buat simpanan untuk pendidikan diorang

Walaupun hanya anak angkat, namun kasih sayang Sajat terhadap kedua-dua anak itu sememangnya luhur. Malah dia sudah menyediakan perancangan kewangan yang kukuh buat Syaza dan Syahmi apabila kedua-dua mereka menginjak usia 18 tahun.

View this post on Instagram

Bukan senang nak menjaga twins tau!!! Sesiapa ada anak kembar tu, mungkim pernah mengalami nya…alhamdulillah saya dapat membesarkan anak anak saya cukup baik sekali… Walaupun time ini saya tak cukup tido, makan, rehat dan sebagai nya.. Jika kita ada anak ini lain sangat.. Tambahan pulak anak kembar… Time anak masih kecik lagi, semua pergerakan terbatas..nak pergi mana2 mesti fikirkan anak anak..yang paling aktive pergerakan adalah syahmi… Paling diam adakah syaza.. Tetapi klu meraka dua menangis!! Saya lah orang paling NOYA!! 😂😂😂😂 Ya allah rindu time ini.. Masa ini saya tak ada products sendiri lagi… Just jual barang jenama lain(products) kat beautician saya.. Now anak saya nak masuk 4 tahun.. Dari mereka merah lagi, Saya dah buat saving account untuk anak anak saya.. Setiap bulan saya ambil gaji saya bagi pada syaza dan syahmi setiap seorang rm500 sampai lah hari ini nak dekat 4 tahun dah.. Ambil insurance life and more to saving for Education,after 18 tahun dia dah boleh guna saving to untuk sambung belajar…saya tak nak nanti, klu jadi apa apa pada saya, saya tak nak anak anak saya terbiar.. Biar lah mereka hidup dengan apa saya sediakan.. Mereka lah segala gala nya.. Walaupun ramai kutuk saya, hina saya, caci saya itu semua saya tak ambil kisah.. Sebab dari dulu, dari kecik saya selalu di ejek dan di buli kerana sifat (khunsa saya).. Tetapi klu pasal anak anak saya… Jangan lah awak hina mereka.. Ibu mana sanggup tengok anak anak kena buli.. Saya sayang mereka lebih segala gala nya.. Walaupun saya kat sini.. Mereka jauh dari saya.. Tetapi hari hari kami video call..abg adik.. Ummi nak balik dah.. Nanti kita tido sama sama yer.. Ummi nak peluk anak anak ummi…tunggu ummi tau syg❤️.😭😢

A post shared by nursajat (@nursajat23) on

Passport dah siap.. lepasni boleh ummi bawak jalan2

Menitis air mata ummi sayang!

Syaza dan Syahmi juga dilihat sangat menyayangi dan selesa dengan Sajat. Malah ketika ketiadaan Sajat di Malaysia dalam tempoh yang lama, mereka begitu merindui penjaga mereka sehingga mengungkapkan kata-kata rindu melalui rakaman video yang dihantar kepada Sajat.


"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 4

Bab anak tak boleh buat main.. kenapa nak pisahkan

Meskipun dirinya sering dikecam kerana isu jantina, namun netizen tidak menafikan sikap ‘keibuan’ yang begitu jelas terlihat dalam dirinya setiap kali dia melayan anak-anak itu. Dalam hal ini, rata-rata netizen menyokong dirinya dan tidak bersetuju sekiranya Syaza dan Syahmi dipisahkan dari Sajat.

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 5

Walaupun suka buat onar.. dia ada sisi baik juga

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 6

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 7

"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 8

Sajat jaga diorang elok je.. takde kurang pendidikan makan pakai

Pada netizen, keburukan Sajat tidak perlu dipertikaikan kerana itu adalah urusannya dengan Tuhan. Tetapi masyarakat seharusnya pandang dengan kebaikan yang dilakukannya terhadap kedua-dua anak ini.


"Uri Mereka Saya Yang Cuci"- Sajat Terkilan Ada Pihak Nak Pisahkan Anak Angkat 9

Sumber: IG nursajat23

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram