Semasa

Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran

Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Aplikasi TikTok tidak dinafikan sudah menjadi antara platform popular untuk pengguna berkongsi video-video menarik. Walau bagaimanapun, akhir-akhir ini ramai pula sengaja memuat naik content rekaan dengan selitan kapsyen yang mengundang kecaman serta fitnah.


BACA: Viral TikTok Berkebaya Bawa Motor Tanpa Helmet, Sekali Surat Saman Sampai Rumah

Hantar bekas teman lelaki kahwin…Terus jadi bualan hangat di Twitter sebar content macam tu

Terbaru hari ini, tular satu video memaparkan seorang gadis menghantar pengantin lelaki yang diakui sebagai bekas teman lelakinya sendiri ke majlis perkahwinan. Meskipun ruangan komen telah ditutup, namun rakaman berkenaan menjadi bualan hangat di Twitter yang tidak bersetuju dengan penyebaran content seperti itu.


Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran 2

Beri teguran supaya jangan timbulkan fitnah…Sepatutnya lebih peka dengan sensitiviti

Melihat trend berkenaan seperti berleluasa, seorang lelaki dengan akaun @farhaanrahmat tampil memberi teguran. Memandangkan ramai tertanya-tanya apakah hubungan sebenar dua individu terbabit, perkara tersebut tanpa sedar boleh menimbulkan fitnah. Jelasnya lagi, mereka sepatutnya lebih peka dengan sensitiviti masyarakat dan juga agama.


@farhaanrahmat

Kalau u all, gamak ka nak buat macam ni? #viral #fyp #foryoupage #tiktokmotivasi #tiktokguru #motivasi #nikah

♬ Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti – Anneth

Content sekarang memang bagi orang salah faham…Pastu naikkan view kemudian terus terang

Menerusi update terbaru, difahamkan video yang dimuat naik itu adalah sekadar suka-suka malah rupanya mereka berdua juga adalah adik beradik. Dalam pada itu, rata-rata netizen cukup bersetuju dengan teguran yang diberikan pemuda berkenaan.

Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran 3

Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran 4

Upload Video Konon Hantar Ex Nikah Padahal Abang Sendiri, Pemuda Beri Teguran 5

Sumber: TikTok Farhaanrahmat 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] “Macam Family Je” – Bini Kerdil Curi Tumpuan Jalan Dipimpin Suami & BFF
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah
🔥[VIDEO] Telefon Unlock, Gadis Panik Teruk Teman Lelaki Rampas Buat ‘Spotcheck’

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram