Hiburan Santai Viral

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Sejak pergerakan merentas negeri dibenarkan semula, rata-rata tempat pelancongan dalam negara mula dibanjiri orang ramai. Antara yang menjadi pilihan utama semestinya adalah Cameron Highland serta Genting Highland. Boleh dikatakan setiap kali datang hujung minggu sahaja, ramai yang sanggup berpusu ke sana meskipun tersangkut di trafik teruk.


BACA: 2 Tahun Tak Cuti Perang Medan Covid-19, Frontliner Jerit Boleh Rentas Negeri

Timbul trend baru sekarang pacak khemah sambil santai kat kawasan parking Genting

Walau bagaimanapun, tiba-tiba sahaja timbul trend baru kebelakangan ini di kawasan tempat pelancongan Genting Highland. Segelintir anak-anak muda dilihat melakukan aktiviti berkumpulan dengan memacak khemah sesuka hati sambil bersantai minum kopi di kawasan parkir. Malah ada yang siap membawa dapur mudah alih, meja serta kerusi lipat untuk melepak di situ.

@_dattebayo8

#gentinghighlands

♬ bunyi asal – Mhd Aizzat – Mhd Aizzat

Elok tempat tu orang nak rehat, sightseeing…Harap lepas ni pihak pengurusan ketat sikit

Sikap tiada common sense yang mula menjadi trend itu sedikit sebanyak menimbulkan rasa kurang senang orang ramai. Jelas mereka, aktiviti berkenaan akhirnya bakal mencacatkan imej sebenar kawasan tempat pelancongan popular berkenaan. Bukan itu sahaja, ada lokasi yang tular juga adalah sebenarnya hak milik persendirian sekali gus berharap pihak berkaitan lebih tegas dengan perkara sedemikian rupa.


Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 2

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 3

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 4

Bertamadunlah sikit, tengok tempat dulu…Elok nanti karang makin ketat rules nak naik sana

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut merasa pelik dengan aktiviti terbaru yang semakin tular berkenaan. Malah jelas mereka, ada banyak lagi tempat yang lebih sesuai untuk dijadikan lokasi beriadah.


Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 5

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 6

Trend Pacak Khemah Di Parking Genting, Ramai Harap Pihak Pengurusan Bertegas 7

Sumber: Twitter myraexe & TikTok _dattebayo8

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Hafiz Taja Ratusan Tiket Flight Ke Sabah Sarawak, Menangis 7 Tahun Tak Balik
🔥“Shooting With Sayang, Eh -Kelibat Gadis Cantik Buat Peminat Zul Ariffin Broken
🔥Sejak Kecil Wajah Dipersenda, Wanita Ikut Saranan Doktor Operate ‘Dagu Panjang’

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook