Viral

Tidak Berkahwin & Masih Single Pada Usia 30 Tahun, Wanita Ini Dibantai Ibunya

Enggan dikongkong dan tidak mahu ‘pusing kepala’ memikirkan masalah dalaman melibatkan percintaan, mungkin demikianlah punca ramai orang sekarang memilih untuk kekal solo walaupun usia semakin lanjut. Tambahan pula, senario keruntuhan rumah tangga yang dilihat sering berlaku sejak akhir-akhir ini sedikit sebanyak menakutkan orang bujang untuk berkahwin. Namun malang bagi seorang wanita ini apabila status ‘single‘ tersebut bertukar menjadi sesuatu yang buruk.

BACA : Dedah WhatsApp Sweet Nak Cemburukan Orang Single, Tapi Sikap Sebenar Terkantoi

Bila suruh ke balai, si anak dan emak berdalih

Menerusi laporan berita daripada portal Line Today, seorang ibu bernama Wang dari negara China tergamak membantai anak perempuannya yang berusia 30 tahun kerana masih tidak berkahwin. Dia nekad memukul wanita bernama Lin tersebut menggunakan batang besi sehingga memberikan kesan secara fizikal.

Lin naik angin bila dimarahi gara-gara tidak mengemas rumah

Kata wanita bujang itu lagi, ia bukanlah insiden pertama yang menimpa dirinya. Tidak tahan lagi diperlakukan sedemikian rupa, dia nekad membuat laporan kepada pihak berkuasa. Setelah ditahan polis, Lin hanya bersetuju dengan pembebasan Wang jika dibayar pampasan sebanyak 80,000 Yuan (RM47,310). Meskipun pernah mempunyai kerja tetap sebelum ini, ibunya tidak berpuas hati kerana pendapatan yang diperolehi Lin tidak lumayan. Sebab itu juga, dia terpaksa meletakkan jawatan dan mula bekerja di kedai makan milik ibunya itu.

Gambar sekadar hiasan

Yang saya bantai tu anak sendiri…bukannya orang lain

Menurut South China Morning Post pula, Lin sebenarnya pernah melaporkan kejadian sama sekitar bulan Ogos yang lalu. Namun mereka berdua hanya diberikan surat amaran untuk mengelakkan perkara sama berulang. Tidak ketinggalan, hakikat bahawa Wang pernah membelikan anak lelakinya sebuah rumah sekali gus membuatkan Lin merasa tidak berpuas hati. Bahasa mudahnya, sikap ‘pilih kasih’ yang ditunjukkan ibu tersebut membuatkan mereka kerap bertekak mulut.

Gambar sekadar hiasan

Sumber : Facebook Siakap Keli, South China Morning Post, Line Today

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram