International Semasa

Terkini! Proses Ikat Jamin Berjalan Lancar – Ibu Amirul Adib

Meskipun baru memasuki tahun baru 2019, negara telah dikejutkan dengan berita ma1ang yang membabitkan seorang pemandu pelancong yang baru saja memulakan tugasnya tapi sudah pun ditangkap oleh pihak berkuasa Thailand atas kesalahan membawa kenderaan tanpa permit dan walkie-talkie. Pihak keluarganya terpaksa menggadai hampir semuat harta yang bernilai dan memohon sumbangan orang ramai kerana kos ikat jaminnya mencecah RM 51 ribu.

BACA: “Terima Kasih Rakyat Malaysia” -Kutipan RM51K Untuk Bebaskan Adib Dah Tercapai!

Gambar sekadar hiasan

Hari ini, ibu Amirul Adib, Siti Zubaidah Saad yang telah berangkat ke Nathawee, Thailand memaklumkan khabar gembira apabila dibenar untuk mengikat jamin anak ketiganya itu dan bakal dibebaskan pada tempoh yang terdekat. Lelaki yang berusia 22 tahun itu telah ditahan di sana sejak 14 Disember yang lalu, dan meningga1kan seorang isteri dan cahaya mata yang berada di Malaysia.

Menurut laporan media, urusan antara pihak keluarga dan pihak berkuasa di sana berjalan lancar setakat ini. Mereka turut memohon warga Malaysia yang prihatin dengan perkembangan isu ini agar sentiasa sabar agar tidak berlaku sebarang spekulasi.

Perbincangan berjalan baik…Horm4ti proses perundangan yang dilakukan

Menyentuh mengenai keadaan semasa Adib, ibunya turut memaklumkan yang dia baik-baik sahaja walaupun sudah ditahan hampir sebulan di sana.

Adib selamat di Songkla…terima kasih rakyat Malaysia yang mendoakan

Kredit foto: Sinar Harian

Sumber: Sinar Harian

1
like
love
haha
wow
sad
angry