Cinta & Perhubungan Inspirasi

Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop

Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop

Sharing is caring!

Wanita seringkali diingatkan untuk memberikan layanan terbaik dan mematuhi segala perintah suami. Akan tetapi, golongan itu seakan-akan terlupa bahawa isteri juga berhak menerima layanan yang sama. Namun bagi sepasang suami isteri ini, ternyata cara mereka melangkapi satu sama lain dalam keluarga dalam kontesk kehamilan sangatlah memberikan inspirasi luar biasa. Dikongsikan sejak 2 hari lalu, posting penuh makna daripada Puan Fazrena Aziz berjaya menjentik naluri ramai netizen.


BACA : Tak Kisah Urus Anak2 Masa Isteri Pantang, Suami Perfect 10 Ini Wajar Dicontohi

Masa dah mula berkemas nak balik, berlaku contraction

Sebelum ini, Fazrena sempat berkongsikan beberapa pengalaman saat hendak melahirkan zuriat pertama mereka selepas 6 tahun menanti. Katanya, dia telah datang ke pusat rawatan dan menjalani prosedur induce sebanyak 3 kali sebelum berdepan situasi contraction pada waktu tengahari. Walaupun ahli keluarga lain tidak dibenarkan hadir, mujur sahaja Encik Husband terus berada di sisi untuk menemani Fazrena melalui proses getir berkenaan. Setelah berbelas jam bersabung nyawa, segala keperitan seakan-akan hilang apabila mendengar tangisan pertama si anak.


View this post on Instagram

First induce on Saturday 10pm. Second induce next day at 7am. Nothing happened. Finally 3rd induce at 1pm. And doctor said that if by 7pm nothing happened, we can go back home. This sister was so excited to go back home that she started packing. Little that she knows that her contraction starts at 1.30pm. Because it’s RMO, noone from my family members are allowed to accompany me. But I thank god to hve @bbaakk around to accompany from the start. This pregnancy and delivery has really brought our relationship to a different level 🤍 I was transferred to Labour Room at 5pm to get my epidural on. To moms who took the more natural approach and skip epidural, you girls are amazing 🙌🏽 Hats off. My mom and mil was so concerned about me being induce. They said that if sakit gigi is 8, sakit beranak is 100. Sakit induce is 180 😂 (Ni my mil cakap. I don’t know. Takde benda yg tak sakit. Dia nak check bukaan pun rasa mcm nak pengsan) As I have really low pain threshold. The doctors suggested me to take epidural early. #bakfazjournal

A post shared by Fazrena Aziz (@fazrenaaziz) on

View this post on Instagram

1.6.2020 After 14 hours in the labour room, I was sent to the OT room for an emergency czer. I’ve done the very best I can. I even vomited during one of the pushing. Nak nangis pun dah tak larat. But it all didn’t matter when I hear his first cry. So here’s my new intan payung, Seth Umar bin Bakri Hafiz. Seth for Nabi Seth. The son of Adam. A loving gift from Allah swt to Nabi Adam after losing his son, Habel. Umar means flourishing. It is also a name of one of the caliph, Umar Al Khatab. I thought that Seth is a benefitting name, for LSB is a gift from Allah swt to us after 6 years. And I want my son to be like my favourite caliph. Alhamdulillah. Please do send us doa, and remember to say Masya Allah, La haula wala quwwata Illa Billah to avoid Ain.

A post shared by Fazrena Aziz (@fazrenaaziz) on

Semoga Allah berikan awak syurga

Saat melalui fasa berpantang pula, dia boleh disifatkan sebagai ‘wanita bertuah’ kerana memiliki suami yang bersikap penyayang serta ringan tulang. Mengenangkan pengorbanan isteri yang sudah penat membawa anak dalam kandungan selama beberapa bulan, lelaki ini cuba memberikan layanan luar biasa. Bahkan akui Puan Fazrena, sehingga kini dirinya masih belum pernah menukar lampin dan agak jarang memberi minum susu botol kepada anaknya. Hal ini kerana, segala rutin itu akan dilakukan oleh suaminya yang merasakan ia perlu dibuat untuk membalas jasa.


Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop

Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop
Kredit Foto : Instagram Fazrena Aziz
Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop
Kredit Foto : Instagram Fazrena Aziz
Terhutang Budi Isteri Penat Hamil 9 Bulan, Suami Berhempas Bagi Layanan Tiptop
Kredit Foto : Instagram Fazrena Aziz

Sumber : Instagram Fazrena Aziz

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram